Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

NatuurWijs voor Amsterdamse basisscholen


Astronaut André Kuipers heeft het programma NatuurWijs op basisschool De Achtsprong in Amsterdam-Zuidoost feestelijk gelanceerd. Het was de officiële start van het natuurprogramma voor basisschoolkinderen in Amsterdam. De Achtsprong is de enige school in Amsterdam die met alle klassen (11) meedoet aan NatuurWijs, inclusief de spurtklas 8 en de nieuwkomersklas.

Voelen en ruiken

NatuurWijs-ambassadeur André Kuipers: "Het is van groot belang dat kinderen beseffen dat wij mensen onderdeel uitmaken van de natuur. Door schoolklassen actief te laten zijn in de natuur krijgen kinderen een beter begrip van de wereld om hen heen en leren ze van de natuur te houden. Daarom is het zo leuk dat de kinderen ook op school de kans krijgen om de natuur te ontdekken, te voelen en te ruiken. Onze planeet is een mooie planeet, maar we moeten er ook heel zuinig op zijn. Om te beseffen hoe belangrijk natuur is moeten we naar buiten: tussen de bomen doorlopen en gras ruiken.”

Leerlijn Natuur

Op scholen krijgt natuuronderwijs vaak weinig aandacht en leren kinderen over natuur uit een boek. Dat leerlingen buiten zelf de natuur kunnen ontdekken is lang niet vanzelfsprekend. Terwijl dát toch juist de manier is waarop kinderen leren: door zelf te voelen, op te pakken en te ervaren. Universiteit Utrecht, Staatsbosbeheer en NatuurCollege hebben daarom samen NatuurWijs ontwikkeld. NatuurWijs is opgezet volgens de nieuwste didactische ontwikkelingen en sluit aan bij de nieuwe Leerlijn Natuur. NatuurWijs levert een belangrijke bijdrage aan de kerndoelen uit het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld'.