Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Winter in Noord-Nederland


Na een hele warme decembermaand is het nu toch echt winter geworden. Althans, in de drie noordelijke provincies van Nederland. De ijzel, sneeuw en vrieskou zorgen niet alléén maar voor overlast, maar leveren ook tal van prachtige natuurfoto’s en -filmpjes van onze boswachters op.

IJzig wit

Zo kleuren de wilde zwanen prachtig bij het landschap, lijkt de gaspeldoorn wel van glas en zijn er paddenstoelen in bevroren toestand. Een paar stoere winterkampeerders blijven stug volhouden op natuurkampeerterrein Borger. En op Ameland ging een boswachter schaatsend naar haar werk.

IJspret of -gevaar?

Met flinke ijzel is het niet verstandig boom- en bosrijke gebieden in te gaan. Liever geniet je van een afstandje van de bomen die zachtjes kraken en ritselen door de met ijs bedekte takken. Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha (FR) en Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen (DR) zijn wegens aanhoudende vorst en ijzel ook woensdag nog gesloten. Vanaf donderdag worden weer temperaturen boven nul graden verwacht. Einde van de mooie witte wereld.