Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Mogelijk opvang vluchtelingen op recreatiepark in boswachterij Ruinen


Het COA is op zoek naar extra opvangcapaciteit in Nederland in verband met de noodopvang voor vluchtelingen. De gemeente De Wolden is gevraagd om opvang voor vluchtelingen mogelijk te maken in recreatiepark Van Harte in Echten. Het COA, gemeente De Wolden, de ondernemer en Staatsbosbeheer (eigenaar van de grond) zijn hierover met elkaar in gesprek. Er ligt een wens om op termijn op deze locatie een AZC te vestigen. Het College van B&W heeft Staatsbosbeheer gevraagd hieraan medewerking te verlenen. Dat doen wij graag in deze tijd waarin de maatschappelijke zoektocht naar opvanglocaties groot is.

500 plaatsen

Van Harte exploiteert het recreatiepark in de boswachterij Ruinen nu voor minder-validen. Staatsbosbeheer geeft Van Harte toestemming het park door te verhuren aan het COA, te beginnen met noodopvang voor 200 vluchtelingen in de bestaande opstal. Van Harte en COA hebben de intentie de opvang op termijn uit te breiden tot maximaal 500 plaatsen. Hiervoor is dan uitbreiding van de gebouwen nodig.

Meer informatie

De directe omgeving is maandagavond 11 januari door de gemeente geïnformeerd. Op de website van Gemeente De Wolden lees je de laatste informatie.