Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Gouden Film voor Holland, natuur in de delta


Na een draaiperiode van 100 dagen heeft Holland, Natuur in de Delta de Gouden Film status bereikt. Maar liefst 100.000 bezoekers hebben de natuurfilm in de bioscoop gezien en hiermee is het de op één na best bezochte Nederlandse natuurfilm van de laatste decennia. Om dit te vieren werd regisseur Mark Verkerk vanmiddag namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds verrast met de Gouden Film.

 

De Gouden Film

 

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver(s) van de film.

Holland, Natuur in de Delta

Holland, Natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland: een ode aan onze rivieren en kustgebieden en de rijke natuur die zij onze delta brengen. We zien de ontwikkeling naar onze tijd door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Naast de zeearend is dat bijvoorbeeld de bever, net als ons barrières bouwend en geulen gravend. Maar ook de haas, de cheetah van de polder, het onbekende pimpernelblauwtje en de stekelbaars, die een epische reis onderneemt naar zijn paaigronden. Zij laten ons de dynamische wereld boven en onder water zien. De film is geregisseerd door Mark Verkerk, en wordt verteld door Carice van Houten en Bram van der Vlugt.

Ga je mee?

De film is momenteel nog in een aantal bioscopen te zien. De hoofdrolspelers ontmoeten en de film in het echt beleven? Ga dan mee met de boswachter!