Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Dossiers

Natura 2000

Natura 2000 is een netwerk van de meest waardevolle natuurgebieden in Europa, met speciale regels voor natuurbehoud. Staatsbosbeheer beheert 130 van deze Natura 2000-gebieden.

Natuur en gezondheid

We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen actief te helpen gezond te blijven door hen in contact te brengen met de natuur.

Natuurlijk herdenken

Een boom planten om een bijzonder moment of persoon te herdenken. Of de as van een overleden dierbare verstrooien in de natuur. Het kan bij Staatsbosbeheer.

Oostvaardersplassen

Er is geen ander natuurgebied zoals de Oostvaardersplassen. Lees meer over de ruige vlaktes en de wilde dieren die dit natuurgebied zo uniek maken in Europa.

Riviernatuur

Staatsbosbeheer beheert veel natuur rondom de rivieren. Door natuurontwikkeling en biodiversiteit te bevorderen draagt het bij aan een veilig en aantrekkelijk rivierengebied.

Teken en Lyme

Ontspannen in de natuur doet een mens goed maar controleer jezelf en de kinderen bij thuiskomst wel even op teken. Een goede en snelle behandeling van een tekenbeet kan narigheid voorkomen.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Staatsbosbeheer zijn onze ambassadeurs in de samenleving. Zij helpen onze bezoekers de weg en het plezier in de natuur te vinden.

Waddenzee

Er is volop beweging op de Waddenzee. Letterlijk en figuurlijk. In dit dossier geven we je graag een indruk van wat er gaande is in het gebied.

Windenergie

Staatsbosbeheer zet zich in voor de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Zo zoeken we bijvoorbeeld naar geschikte locaties voor windmolens op onze terreinen en ondersteunen we innovatieve windprojecten.

Zaden en plantmateriaal

Staatsbosbeheer ontwikkelt al ruim 100 jaar hoogwaardig plantmateriaal voor de inrichting en versterking van natuur, bos en landschap. Lees hier waarom.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten