Contact

Dossier Zaden en plantmateriaal

Staatsbosbeheer hecht aan autochtoon, hoogwaardig plantmateriaal. We ontwikkelen dit in onze eigen terreinen, zaadgaarden en genenbank voor autochtone bomen en struiken.

Bestellen zaden en plantmateriaal

Staatsbosbeheer vindt het belangrijk om hoogwaardige en/of autochtone zaden en plantmaterialen te delen met andere natuurbeherende organisaties, kwekers en particuliere kopers, zoals particuliere boseigenaren. Op die manier kunnen we gezamenlijk bijdragen aan de biodiversiteit en kwaliteit in bossen, natuur en landschap.

Zaden en plantmateriaal bestellen

Voor het bestellen van zaden en plantmaterialen gebruikt u het aanvraagformulier teeltmateriaal. Download de bestellijst, vul het formulier in en verzend een afdruk of scan naar zaad.plantsoen@staatsbosbeheer.nl.

Voorwaarden

Bij Staatsbosbeheer staan we vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor hoogwaardige kwaliteit zaden en plantmateriaal. Staatsbosbeheer werkt samen met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en particulieren om zich gezamenlijk in te zetten voor biodiversiteit in relatie met de kwaliteit van natuur, bos en landschap. De kwaliteitseisen ligger verankerd in de Nederlandse Rassenlijst voor bomen en struiken. 

Lammert Kragt
Vragen over dit onderwerp? Lammert Kragt Teamleider Beheer en productie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten