Dossier Natuurlijk herdenken

De as van een overleden dierbare verstrooien in de natuur. Een groene uitvaartkist of urn van Hollands hout, een boom of bankje om een persoon te herdenken. Het kan bij Staatsbosbeheer.

Groene uitvaartkisten en urnen

Staatsbosbeheer heeft samen met Monuta en DZU Uitvaartkisten in 2008 de Groene uitvaartkist ontwikkeld. Een bijzonder concept, waarmee we mens en natuur dichter bij elkaar brengen. Kiest u voor deze kist? Dan investeert u in onze natuur. Staatsbosbeheer plant voor elke kist een nieuwe boom. De nabestaanden krijgen hiervan een certificaat. Met het planten van de boom krijgt duurzaamheid een extra betekenis: een symbool van leven om na te laten aan de wereld. Staatsbosbeheer ontvangt daarnaast automatisch een gift van € 50,- voor elke geleverde Groene uitvaartkist. Dit bedrag is voor het beheer van de natuurgebieden.

Groene urnen

Wilt u een milieuvriendelijke asbestemming, dan kunt u kiezen voor een Groene urn. Naast dat deze urnen gemaakt zijn van Hollands hout uit duurzaam beheerde bossen van Staatsbosbeheer zijn deze urnen ook biologisch afbreekbaar. Na verloop van tijd vergaat de urn weer en wordt opgenomen in de aarde. Staatsbosbeheer ontvangt een gift van € 25,- voor elke geleverde Groene urn. Dit bedrag is voor het beheer van de natuurgebieden.

Beuk, Den en Populier

Het ontwerp van de kisten en urnen is origineel en eenvoudig. Ze zijn gemaakt van Hollands hout uit bossen van Staatsbosbeheer. Het hout is onbehandeld en van goede kwaliteit. Ook hebben de kisten en urnen het FSC®- keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout uit goed beheerd bos komt.
De levenstekening van de boom is terug te zien in de houtstructuur en geeft een warme uitstraling. Het hout is onbehandeld en van goede kwaliteit.
Er zijn drie verschillende kistmodellen; Den Beuk en Populier. De laatste is ook als opbaarplank te gebruiken. De urn is verkrijgbaar in Den en Beuk. Zowel de deksels van de Den en Beuk kisten als urnen hebben een bijzondere puzzelsluiting.

Meer informatie

Annelieke Pouw
Vragen over dit onderwerp? Annelieke Pouw
Medewerker verkoop binnendienst
a.pouw@staatsbosbeheer.nl

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten