Contact

Onbekende streken van Nederland

Voor onverwachte natuur hoef je Nederland niet uit. Dit jaar (her)ontdekken we namelijk de natuur in eigen land.

Onbekende streken van Nederland

Als je denkt dat je Nederland al wel kent, laat je dan verrassen door de tips van boswachters uit het hele land! Ze delen hun favoriete plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Een tocht langs de historische parels van ons landschap, prachtige wandelroutes, de mooiste fietsroutes, hotspots voor de vogelliefhebber en speelplekken waar de kinderen lekker kunnen uitrazen.

Wandelen

Op zoek naar inspiratie voor een andere wandeling dan je bekende rondje? De boswachters kennen de onontdekte plekjes waar je het landschap, de geschiedenis en weidsheid in alle rust kunt ervaren. Pareltjes in hun soort, van bos tot uitgestrekte polder, over landerijen of juist over heide, waar je oog in oog kan komen te staan met heideschapen of Schotse Hooglanders. Genieten gegarandeerd.

naar de streken

Vogels kijken

De beste plekken om vogels te spotten, die moet je nét even kennen. Gelukkig willen de boswachter hun favoriete stek wel met je delen. Je kan alle kanten op: in het bos speuren naar mooie zangvogels, luisteren naar weidevogels in de polder, of verschuil je in een van de vogelkijkhutten of uitkijktorens en hoop op die ene zeldzame gast... 

naar de streken

Voor kinderen

Onze speelbossen kende je misschien al, maar we hebben nog veel meer activiteiten voor kinderen. Zo kun je op ontdekkingstocht op een fort, schapen kijken in een schaapskooi of kies een wandelroute met speciale waterspeelplekken. Gewoon lekker picknicken of ravotten op een recreatieterrein kan natuurlijk ook. 

naar de streken

Op de fiets

Soms is de leukste manier om een gebied te ontdekken op de fiets. Wandelschoenen aan en je stapt zo af voor een mooi uitzicht of wandeling. Als je een flinke tocht wilt maken, volg dan een stuk van de Hollandse Waterlinie of knoop zelf een aantal knooppunten aan elkaar. Wij vertellen je wat je onderweg allemaal tegenkomt.

naar de streken

Cultuur snuiven

Om cultuur te snuiven hoef je zeker niet altijd de stad in. De natuur zit er vol mee! Menig landschap ademt de sfeer van vroegere tijden: veenweiden, forten, molens, eeuwenoude maasheggen, eindeloze boerderijlinten en karakteristieke knotwilgen. Of wat dacht je van een wandeling langs de ruïnes van een kasteel?

naar de streken