Spring, stamp en heb plezier!

NK Plassen Stampen 2021

Van 1 t/m 8 december 2021 kun je meedoen aan het NK Plassen Stampen! Na het succes van vorig jaar, waaraan honderden enthousiaste kinderen meededen, organiseert Staatsbosbeheer dit jaar de tweede editie van het NK. Dan immers krijg je grote en diepe plassen. Houd jij van lekker vies worden in de natuur? Regenlaarzen aan en de hele dag buiten zijn? Dan is deze activiteit jou op het lijf geschreven! Hieronder lees je wat het NK Plassen Stampen precies is, hoe je mee kunt doen en wie de boswachtersjury is.

Spelregels NK Plassen Stampen 2021

 • Wie:  Iedereen kan meedoen aan het NK Plassen Stampen 2021
 • Wat:  Een video waarin te zien is dat je in een regenplas springt
 • Waar: Overal waar het geregend heeft. Bijvoorbeeld in het bos, maar het kan ook in jouw straat of park in de buurt
 • Wanneer: 1 december 2021 00.00 t/m 8 december 2021 00.00
 • Waarom: Omdat het kan! We hopen dat zoveel mogelijk mensen naar buiten gaan om mee te doen

Hoe doe je mee

Samen met boswachter én weerdeskundige Henk-Jan van der Veen hebben we de weersvoorspelling goed in de gaten gehouden. Want voor het NK Plassen Stampen hebben we ideale weersomstandigheden nodig. Op 1 december 2021 om 00.00 gaan we van start! Je hebt vanaf dat moment 7 dagen de tijd om jouw filmpje met ons te delen. Dat kan op 3 manieren:

@staatsbosbeheer taggen mag altijd, maar is niet verplicht!
Liever mailen? Dat kan naar plassenstampen@staatsbosbeheer.nl.

Je kunt meedoen in 4 categorieën. Het is handig om bij de video je leeftijd te vermelden, zodat we weten in welke categorie je valt.

 • Individuele plassenstamper 0-5 jaar
 • Individuele plassenstamper 6-10 jaar
 • Individuele plassenstamper 11+
 • Beste groeps-plassenstampers
De boswachtersjury: v.l.n.r. Jonathan Leeuwis, Denny Kroeze, Amy Zeeman, Anna Sprenkeling, Jody Bennink, Daan Meeuwissen

Onze jury

Deze 6 boswachters vormen samen de jury voor het NK Plassen Stampen 2021. Zij bekijken alle ingezonden video’s. Dit is waar de boswachtersjury zoal op let:

 • Enthousiasme
 • Hoogte van het opspattende water
 • Moddergehalte
 • Originaliteit
 • Stamp- en springskills
 • Viesheid

Tip: volg de boswachters op Instagram: @boswachteramy, @boswachterjody, @boswachterjonathan, @boswachterdenny, @bosw8erdaan en weerkenner @boswachter.hj

Doe mee en maak kans op een excursie met de boswachter!
Amy Zeeman, boswachter en jurylid

Wat kun je winnen?

Meedoen is belangrijker dan winnen, maar natuurlijk is er wel een prijs voor de winnaar. Als de boswachtersjury jouw filmpje uitkiest, win je een privé-excursie met één van hen! In elke categorie wint 1 video. Naast de excursies, maak je kans op 1 van de 4 prijzenpakketten met daarin een gaaf boek, avontuurlijke spelletjes en een leuke natuurgadget. Je kunt zowel meedoen in een leeftijdscategorie, als in de groepscategorie. Veel plezier met plassen stampen!

Inspiratie nodig?

Bekijk deze video over de winnaars van het NK Plassen Stampen 2020.

 

Handig om te weten

Filmpjes voor deelname aan het NK Plassen Stampen die je ons mailt, slaan we veilig op. Als we de winnaar hebben gekozen, worden alle mails en filmpjes verwijderd. Ben jij een van de gelukkige winnaars? Dan nemen we contact met je op om te vragen of we jouw filmpje nog even mogen bewaren en mogen delen via onze website en social media. En of je akkoord bent dat we het winnende filmpje delen met landelijke of lokale media die daar om vragen. Uiteraard mag je ook nee zeggen.

Kom je buitenspelen?

Het regent! Dus je kunt binnen zitten balen of... naar buiten gaan en in de plassen stampen! Wij boswachters zien je graag avonturen beleven, spelen en genieten in de natuur. Dat legt de basis voor een actieve levensstijl. Kom buitenspelen
Kom buitenspelen