Weerribben

In de Weerribben kun je prachtig wandelen, fietsen en varen. Dit nationale park is een groen doolhof om eindeloos te dwalen.

Activiteiten

De Weerribben bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Haardhoutdag Weerribben

Vul je voorraad haardhout aan bij Buitencentrum Weerribben: voornamelijk essen- en eikenhout, € 2,50 per stam. Zo zit je er volgend jaar lekker warm bij. Natuurlijk hout van eigen bodem!

€ 2.50
Close-up van een houtblok op een kampvuur

Rietsnijderstrail 17 februari Scheerwolde

Loop mee in deze trailrun door een bijzonder gebied waar 's winters de rietsnijders actief zijn. Parcours 5 km, maximaal 3 x te lopen waardoor je 15 km kunt trailrunnen.

€ 10
twee trailrunners in de weerribben

Bedrijfsuitje: avontuurlijke wandelsafari in de Weerribben

Aan de hand van opdrachten leer je de natuur en cultuur van het gebied beter kennen. In het buitencentrum test je jouw kennis met de Weerribben Quiz.

windmolen in landschap weerribben

Bedrijfsuitje: ontdek de Weerribben met een boottocht

Ontdek de Weerribben tijdens een avontuurlijke tocht. Geniet van de verhalen over de otter, spring op het trilveen en pluk watermunt voor een kopje thee.

Een groep mensen maakt een boottocht met de boswachter in een natuurgebied

Bedrijfsuitje: struinen in de Weerribben

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de buitenlucht? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht door de ongerepte natuur van de Weerribben.

groep met boswachter in het veld

Bedrijfsuitje: teambuilding in een eendenkooi

Durf je het aan om terug te gaan in de tijd? Ga dan een dag mee naar de eendenkooi en werk als kooiker. Een ultieme natuurbeleving met culinaire afsluiting.

eendenkooi Kloosterkooi

Dagje uit: varen met de Groene Wensboot

Neem je familie en vrienden mee voor een vaartochtje door Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Groene Wens Boot is toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking, zodat iedereen optimaal van de vaartocht kan genieten.

groene wensboot

Dagje uit: werk mee aan het onderhoud van de Weerribben

Steek je handen uit de mouwen in de Weerribben. Leuk voor een teambuilding, werkweek of familieweekend in combinatie met een overnachting in De Kragge.

Een man verzamelt stro bij een ouderwetse windmolen in de Weerribben

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Weerribben

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Weerribben en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Een close-up van de boekjes en de speelschijf van het Dierenvriendjespad

Expeditie Boswachterscode in de Weerribben

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Weerribben. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

boswachter laat een kikker zien aan een groep kinderen

Groene schoolreisjes naar de Weerribben

Kinderen de natuur laten ontdekken en beleven in combinatie met een water-, klim- of vlindersafari: het kan tijdens een schoolreisje van Staatsbosbeheer in de Weerribben. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groep geïnteresseerde kinderen

Hulpboswachter bij Buitencentrum Weerribben

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Weerribben.

€ 5
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Kabouterpad bij Buitencentrum Weerribben

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Weerribben en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

€ 0 € 5.00
Drie kinderen lopen verkleed als kabouter met hun vader door het bos

Teambuilding: een dagje boswachter in de Weerribben

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten die leven op de Weerribben.

Een man verzamelt stro bij een ouderwetse windmolen in de Weerribben

Vergaderen in Buitencentrum Weerribben

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de waterrijke natuur. Dat kan bij Buitencentrum Weerribben. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

spinnenkopmolen De Wicher

Woordvoerders van de natuur - Weerribben

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van de Weerribben op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 7/8!

Kinderen zoeken met een schepnet naar waterdiertjes in een sloot

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten