Vlieland

De natuur van Vlieland biedt ruimte aan honderden vogels die op dit eiland leven, broeden of onderweg naar het noorden zijn.

Routes

Wandelen op Vlieland: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. Onderstaande wandelroutes en meer routes op Vlieland staan ook in het boekje Wandelen op Vlieland, verkrijgbaar voor € 7,50 in de VVV op Vlieland, het Waddencentrum en zeeaquarium De Noordwester.

Wandelroute Oude Kooi 1,3 km

donkerblauw

Deze wandeling leidt je langs de voormalige eendenkooi Oude Kooi. Hij is niet meer in gebruik als eendenkooi, maar wel deels gerestaureerd en in gebruik als boswachterswoning.

Wandelen
bord wandelroute

Wandelroute Bomenland - Doodemansbol 4,5 km

wit

Wandeling door het Westerbos, het eerste dennenbos van Vlieland. Toen de boompjes groter werden, ontstond de naam Bomenland. Start: Posthuys, Postweg 7, Oost-Vlieland. Volg witte route.

Wandelen

Wandelroute Lange Paal - Nieuwe Kooi 4 km

groen

Een wandeling door het open duin en bos van Vlieland, vol cultuurhistorie en cranberryvelden. Start: boswachterswoning bij kampeerterrein Lange Paal. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Vuurboetsduin 6,3 km

groen

Deze wandeling door bos en duin begint met een flinke klim. Onderweg geniet je van een riant uitzicht over de Vlielander duinen en landschappen vol cultuurhistorie. Start: trap bij Vuurboetsplein, 8899 AP Oost-Vlieland. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Kikkerbult en Kooisplek 6,5 km

donkerblauw

Ruige wandeling door woeste gebieden. Vanaf de route heb je uitzicht op de Waddenzee, met bij laag water de oesterbank. Startlocatie: Postweg, 800 meter ten westen van Oost-Vlieland. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Posthuiswad - Kroon's Polder 7,5 km

donkerblauw

Wandeling langs het Posthuys en rond de vogelrijke Kroon's Polder. Hier broeden meer dan 60 vogelsoorten zoals eidereenden, lepelaars, kluten en aalscholvers. Verrekijker mee dus! Start: Posthuys, Postweg 7, Oost-Vlieland. Volg blauwe route.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten