Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Wild kijken

De pootafdruk van een edelhert ontdekken. De diepe wroetsporen van het wilde zwijn herkennen. Ooggetuige zijn van een havik in glijvlucht. Met een beetje geluk en de goed getrainde ogen van een gids geeft het bos veel van z’n geheimen prijs en met nog meer geluk vang je een hert, ree, vos of das in je verrekijker. De meeste kans op een wildontmoeting met deze Veluwe-bewoners heb je 's morgens vroeg of juist tegen de schemering.

Wildschermen

Je vergroot de kunt de kans op zo'n ontmoeting aanzienlijk door gebruik te maken van de wildschermen die we op verschillende plekken hebben neergezet. Klik op de linkjes om naar de locatie op Google Maps te gaan:

Naam Locatie Vorm Coördinaten
Natuurtheater Hoenderlose Bos Gesloten wildkansel* -
Hemellootjes Vierhouterbos Gesloten wildkansel* -
Witte Hoogt Speulderbos Gesloten wildkansel* -
Ringakker Spelderholt Open wildscherm 52.14022 - 5.91462
Alvenschoten Hoog Buurlo Open wildscherm 52.18608 - 5.84506
Laak Sprielderbos Open wildscherm 52.24180 - 5.68164
Tongerenseweg Vierhouterbos Open wildscherm 52.33806 - 5.84400
Paardenwei Noorderheide Open wildscherm 52.30608 - 5.82356

* Alleen te bezichtigen met een gids.

Met de boswachter wild kijken

Tussen Ugchelen en Hoenderloo ligt het Natuurtheater: een echte skybox voor wildspotters! Je kijkt uit over een wildakker, waar zwijnen, herten en reeën graag komen om van het gras te eten dat hier is ingezaaid. Onderaan de heuvel is een zoelplaats – een ondiep meertje, waar het wild uit drinkt of een bad neemt. Van april tot september zijn er verschillende excursies met de boswachter naar het Natuurtheater.

In Wildarena Hemellootjes en Witte Hoogt kun je in de open lucht, op houten bankjes, door kijksleuven naar wild kijken. Omdat het open is, moet je heel stil zijn, dus het is extra spannend. Ook hier kun je uitsluitend met een excursie komen.

Kijk in het overzicht van activiteiten op de Veluwe of deze excursies worden aangeboden, en voor alle andere activiteiten.

Gebied:
Veluwe

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten