Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Uitkijktoren de Boersberg

Bij je bezoek aan de Veluwe mag de uitkijktoren op De Boersberg niet ontbreken. De toren ligt op de rand van het Veluwemassief, tussen de plaats Doorwerth en de Nederrijn. Vanaf de uitkijktoren heb je een fantastisch uitzicht over de boomkronen van de kenmerkende hellingbossen. Je kijkt over de Nederrijn en kasteel Doorwerth. Bij mooi weer zie je zelfs Nijmegen.

Wandelen op de Boersberg

De Boersberg is een gebied met veel hoogteverschil. In de ijstijd duwden grote ijsmassa’s de bodem omhoog en zo ontstonden de zogenaamde stuwwallen. Omdat later de rivier langs deze bult schuurde, ontstond een steile helling naast de rivier. De hoogte varieert hier van 15 meter boven NAP in de uiterwaarden tot 63 meter boven NAP op de Boersberg. In de omgeving van de uitkijktoren kun je heerlijk wandelen, met hier en daar een flinke klim. Ook veel planten en dieren voelen zich thuis in dit afwisselende gebied.

Gebied:
Veluwe
Praktisch:
Je kunt de uitkijktoren bereiken vanaf Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 4 te Doorwerth.
Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 4
6865 ND Doorwerth
Naar startpunt

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten