Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Bezienswaardigheden

Breng een bezoek aan voormalige zendstation Radio Kootwijk, midden in de leegte van het Kootwijkerzand. Ga langs bij een van de schaapskooien. Of ga wild kijken. Zo beleef je de geschiedenis en cultuur van de Veluwe pas echt.

Informatiecentrum Renkums Beekdal

In informatiecentrum Renkums Beekdal start je dag in de Renkumse Poort, een ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de Rijn.

Meer informatie

Klimbos Garderen

Kom klimmen in Klimbos Garderen op de Veluwe! Geschikt voor geoefende en minder geoefende klimmers. Leuk als bedrijfsuitje of kinderfeestje.

Meer informatie

Piramides Noorderheide

Op de Noorderheide staan drie piramides van zwerfkeitjes, ooit aangelegd door D.G. van Beuningen. In 2009 zijn deze landmarks volledig gerestaureerd.

Meer informatie

Radio Kootwijk

Een imposant gebouw, midden in de lege, woeste omgeving van het Kootwijkerzand. Radio Kootwijk op de Veluwe is een bezoekje waard!

Meer informatie

Schaapskooi Boeschoten

Wandel of fiets door de eeuwenoude enclave bij schaapskooi Boeschoten op de Veluwe. Over zandwegen, door de oudste bossen van Nederland.

Meer informatie

Schaapskooi Hoog Buurlo

Ontdek Hoog Buurlo en zijn schaapskooien. In een omgeving van beukenlanen, eikenbossen, akkers en heide waar nog steeds een kudde schapen graast.

Meer informatie

Uitkijktoren de Boersberg

Vanaf de uitkijktoren op de Boersberg heb je een fantastisch uitzicht over de Veluwe. Op een heldere dag zie je zelfs Nijmegen liggen.

Meer informatie

Uitkijktoren Kootwijkerzand

Bekijk de zandverstuiving van het Kootwijkerzand op de Veluwe eens van boven, vanaf de roestbruine uitkijktoren van 13,5 meter hoog. De toegang is gratis.

Meer informatie

Verscholen Dorp

Zie hoe onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog leefden in het Verscholen Dorp. Bezoek de 3 nagebouwde hutten in het bos bij Vierhouten.

Meer informatie

Wild kijken

Pak je verrekijker en speur naar wilde zwijnen, edelherten en haviken op de Veluwe. De wildschermen die op verschillende plekken staan helpen hierbij.

Meer informatie

Zaadeest met kegelschuur

Voor het ‘eesten’ van zaad van de grove den bouwde Staatsbosbeheer een zaadeest, te vinden bij Stroe. Later kwamen hier twee kegelschuren bij.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten