Contact

Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Bezienswaardigheden

Het natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug is de moeite van een bezichtiging waard. Je kunt er struinen in de bossen die vroeger bij Paleis Soestdijk hoorden, of een kijkje nemen in ‘kasteel’ Groeneveld, een groot buitenhuis. Zo beleef je de geschiedenis en cultuur van de Utrechtse Heuvelrug pas echt.
Toon op kaart

De Veldschuur

De Veldschuur is een kleinschalige locatie van Staatsbosbeheer waar je terecht kunt voor informatie over het gebied, vergaderen en een kopje koffie of thee. De Veldschuur ligt in de bosrijke omgeving van het Leersumse Veld.

Doornse Gat

Het Doornse Gat is een dagrecreatieterrein tussen Doorn en Leersum (N225). Het ligt in een voormalige zandafgraving en bestaat uit verschillen recreatieveldjes en speelvoorzieningen.

Hoeve Ravenstein

Op landgoed Groeneveld, midden in de Baarnse bossen, vind je Hoeve Ravenstein. Het is een plaats waar iedereen welkom is om te genieten van het eeuwenoude pure boerenleven. En er is een boederijwinkel voor je dagelijkse boodschappen.

Kasteel Groeneveld

Kom eens kijken bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Eigenlijk geen kasteel, wel een buitenplaats met een landhuis in Rococo-stijl en een 3 km lang park.

Landgoed Broekhuizen

Broekhuizen is een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande op de Utrechtse Heuvelrug. Het huis is na een brand in 1906 opnieuw opgebouwd.