Twente

Zoek je de sfeer van het boerenland van vroeger? In Twente vind je het nog. Net als Nederlandse mooiste hoogvenen en beekdalen.

Routes

Wandelen in Twente: voor wie echt ‘ne grote loopsküte’ heeft, ofwel graag op pad is. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen.

Wandelroute Engbertsdijksvenen Freek van 'n Ekkelpad 1,3 km

geel

Freek van ’n Ekkelpad is een klein ommetje door de noordpunt van de Engbertsdijksvenen, met uitzicht op de Friese Koelen, een mooie waterplas met vele watervogels. Startpunt: P-plaats Kloosterhaar aan de Dorpsstraat te Kloosterhaar.

Wandelen

Wandelroute Springendal Bronnenroute 4,7 km

groen

Op de Bronnenroute ontdek je de idyllische kant van het Springendal: kronkelpaden, vlonderpaden en beukenlanen langs kabbelende beken, heldere bronvijvers, akkers en hooilanden. Start: P-plaats Brandtoren, kruising Brandtorenweg/Hooidijk, Hezingen. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Springendal Heideroute 3,2 km

oranje

De Heideroute leidt langs een prachtig heideveld, de Paardenslenkte, op het Springendal. Dit heideveld is een restant van het ‘onland’ wat ooit grote delen van Twente besloeg. Start: P-plaats Brandtoren., Brandtorenweg 4, 7662 PG Hezingen. Volg oranje route.

Wandelen

Wandelroute Haaksbergerveen Armenveenroute 2,3 km

geel

De Armenveenroute is een korte wandeling door het Haaksbergerveen, afwisselend door veenbos en over dammen door het hoogveen met uitzicht op de vele veenplassen. Startpunt: P-plaats Niekerkerweg, 7481 TZ Haaksbergen (tegenover Tuincentrum Nijhof, Niekerkerweg 2). Volg gele route.

Wandelen

Wandelroute Haaksbergerveen IVN Natuurroute 4,5 km

groen

Ontdek met de IVN Natuurroute de natuurparels van het Haaksbergerveen. Spot libellen, boomvalken en adders of misschien hoor je de Wielewaal met zijn typische "dudeljo". Start: P-plaats Niekerkerweg, 7481 TZ Haaksbergen (tegenover Tuincentrum Nijhof, Niekerkerweg 2) Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Engbertsdijksvenen Heideroute 4,6 km

groen

De heideroute is een mooie route, langs waterplassen, over de zandkop of ‘haar’ met prachtige heidevegetatie en langs de hoogveenkern. Uitkijkpunt De Pluus biedt een mooi uitzicht over uitgestrekt hoogveen. Startpunt: P-plaats Kloosterhaar aan de Dorpsstraat te Kloosterhaar. Volg groene route.

Wandelen

Wandelroute Springendal Sprengenroute 4,1 km

rood

Deze gevarieerde wandelroute leidt door bos, langs akkers, grafheuvels en het urnenveld aan de Uelserdijk, waar jeneverbessen statig uitsteken boven de heide. Start: P-plaats Blauwe weg, Blauwe weg te Hezingen/Nutter. Volg rode route.

Wandelen

Wandelroute Lutterzand Stuifzandroute 3,7 km

oranje

De Stuifzandroute is grotendeels dezelfde route als de kortere Dinkelroute, met een extra lus over een mooi stuifzandterrein. Aan de route ligt een hondenlosloopterrein. Start: P-plaats van Rest. Paviljoen Lutterzand, Lutterzandweg 12, 7587 LH De Lutte. Volg oranje route.

Wandelen

Wandelroute Springendal Esroute 3,6 km

geel

De Esroute kronkelt zich een weg door het bos, langs grafheuvels, de wildspiekerweide en een typische Twentse boerderij De Meerbekke. Start: P-plaats Bouwmansweg te Hezingen. Volg gele route.

Wandelen

Wandelroute Haaksbergerveen Siberiëroute 4,5 km

donkerblauw

De Siberiëroute door het Haaksbergerveen is een afwisselende route over zandruggen met heide en over dammen en vlonders dwars dor het hoogveen. Het typerende veenmos is hier goed te zien. Start: P-plaats Siberië, kruising Wennewickweg/Stratersdijk te Haaksbergen. Volg blauwe route.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten