Texel

Fiets of wandel van polder naar duin, van heide naar bos of door de meer dan 300 hectare natte duinvalleien.

Routes

Wandelen, fietsen en mountainbiken op Texel betekent: even helemaal weg, de natuur in. Texel kent diverse wandel- en fietstochten en een mountainbikeroute voor jong en oud . Je kunt de fietstochten en mtb-routes downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. Deze routes staan ook op wandelkaart nr. 1 Texel, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Horspolders 3,8 km

donkerblauw

Wandeling door natte duinvalleien op de Hors, vol bijzondere planten als de vleeskleurige orchis. De honds mag aangelijnd mee. Start: p-plaats Mokweg. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Sommeltjespad 1,6 km

bruin

Sommeltjes zijn aardmannetjes. Ze verstenen wanneer het licht wordt. Kun jij ze ontdekken? Uitdagende wandeling voor kleine kinderen in bos De Dennen in de Texelse Duinen. Start: Pelikaanweg. Volg bruine route.

Wandelen

Wandelroute Moksloot 20 km

Wandelroute door Nationaal Park Duinen van Texel. Struin langs de Moksloot, het water dat stekelbaarsjes gebruiken om vanuit zee de duinplassen te bereiken. Start: veerhaven.

Wandelen

Wandelroute Het Geheim 2,5 km

donkerblauw

Wandeling door Het Geheim in De Dennen, een gevarieerd bos in de Texelse Duinen dat eind 19e eeuw nog een open heide- en duingebied was. Start: Jan Ayeslag / Heidevlakweg. De Koog. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Pieter Rozenvlak 3,3 km

donkerblauw

Wandeling rond het Pieter Rozenvlak. Speur naar hazen en konijnen in deze vallei met heide in de Texelse Duinen. Start: P-plaats Jan Ayeslag. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Duinen van Texel 15 km

Wandelroute door noordelijk deel van Nationaal Park Duinen van Texel, van De Cocksdorp naar Ecomare, met als hoogtepunt de Slufter. Start: bushalte Molenbos, Hoek Postweg- Vuurtorenweg, De Cocksdorp.

Wandelen

Wandelroute Bleekersvallei 3,1 km

donkerblauw

Wandelroute door Texelse Duinen, rond de uitgestrekte vlakte van de Bleekersvallei met zijn scheefgegroeide meidoorns. Start: P-plaats Randweg. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Bollekamer 3 km

donkerblauw

Wandeling door de Bollekamer in de Texelse Duinen, een uitgestrekt oud duinlandschap met flink wat heide. Start: P-plaats langs Hoornderslag. Volg blauwe route.

Wandelen

Wandelroute Rolstoelpad Natuurpad Alloo 2,5 km

rood

Familiepad Alloo in de Duinen van Texel is toegankelijk met rolstoelen en rollators, en geschikt voor blinden en slechtzienden. Bij Ecomare zijn een routebeschrijving in grootletter- en brailleschrift en een gesproken versie te leen. Start: Ecomare, Ruyslaan 92, De Koog.

Wandelen

Wandelroute Krimbos 4 km

donkerblauw

Wandeling door het Krimbos, een begin jaren tachtig aangeplant bos in het noorden van Texel. Een gevarieerd bos met bloemrijke open plekken en watertjes. Start: Roggeslootweg, De Cocksdorp. Volg blauwe route.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten