Texel

Fiets of wandel van polder naar duin, van heide naar bos of door de meer dan 300 hectare natte duinvalleien.

Routes

Wandelen, fietsen en mountainbiken op Texel betekent: even helemaal weg, de natuur in. Texel kent diverse wandel- en fietstochten en een mountainbikeroute voor jong en oud . Je kunt de fietstochten en mtb-routes downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. Deze routes staan ook op wandelkaart nr. 1 Texel, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Horspolders 3,8 km

donkerblauw

Wandeling door natte duinvalleien op de Hors op Texel, vol bijzondere planten als de vleeskleurige orchis. De honds mag aangelijnd mee.

Wandelen

Wandelroute Sommeltjespad 1,6 km

bruin

Sommeltjes zijn aardmannetjes. Ze verstenen wanneer het licht wordt. Kun jij ze ontdekken? Uitdagende wandeling voor kleine kinderen in bos De Dennen in de Texelse Duinen.

Wandelen

Wandelroute Moksloot 20 km

Wandelroute door Nationaal Park Duinen van Texel. Struin langs de Moksloot, het water dat stekelbaarsjes gebruiken om vanuit zee de duinplassen te bereiken.

Wandelen

Fietsroute Texel 28 km

Stap op de fiets en geniet van polders en duinen, wadden en Noordzee, heide en strand op Terschelling. En bossen natuurlijk.

Fietsen

Mountainbikeroute De Dennen 8 km

bruin

Mountainbikeroute door bosgebied De Dennen op Terschelling. Technisch moeilijke route door de korte en scherpe bochten, hobbelige smalle paadjes en zandheuvels.

Mountainbiken

Wandelroute Natuurpad De Mient 4,3 km

rood

Natuurpad door het bos De Dennen op de voormalige Westermient in de Texelse Duinen. Tip: routebeschrijving in folderbak bij startpunt.

Wandelen

Wandelroute familiepad Slufter 0,8 km

Ontdek de Slufter op Texel via het familiepad, een half-verhard pad dat toegankelijk is voor onder meer rollators, scootmobiels en kinderwagens.

Wandelen

Wandelroute Het Geheim 2,5 km

donkerblauw

Wandeling door Het Geheim in De Dennen, een gevarieerd bos in de Texelse Duinen dat eind 19e eeuw nog een open heide- en duingebied was.

Wandelen

Wandelroute Rolstoelpad Natuurpad Alloo 2,5 km

rood

Familiepad Alloo in de Duinen van Texel is toegankelijk met rolstoelen en rollators, en geschikt voor blinden en slechtzienden. Bij Ecomare zijn een routebeschrijving in grootletter- en brailleschrift en een gesproken versie te leen.

Wandelen

Wandelroute Duinen van Texel 15 km

Wandelroute door noordelijk deel van Nationaal Park Duinen van Texel, van De Cocksdorp naar Ecomare, met als hoogtepunt de Slufter.

Wandelen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten