Texel

Fiets of wandel van polder naar duin, van heide naar bos of door de meer dan 300 hectare natte duinvalleien.

Routes

Wandelen, fietsen en mountainbiken op Texel betekent: even helemaal weg, de natuur in. Texel kent diverse wandel- en fietstochten en een mountainbikeroute voor jong en oud . Je kunt de fietstochten en mtb-routes downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. Deze routes staan ook op wandelkaart nr. 1 Texel, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Natuurpad De Mient - 4,3 km

Natuurpad door het bos De Dennen op de voormalige Westermient in de Texelse Duinen. Tip: routebeschrijving in folderbak bij startpunt. Start: Monnikenweg, Den Burg. Volg rode route.

Meer informatie

Wandelroute Krimbos - 4 km

Wandeling door het Krimbos, een begin jaren tachtig aangeplant bos in het noorden van Texel. Een gevarieerd bos met bloemrijke open plekken en watertjes. Start: Roggeslootweg, De Cocksdorp. Volg blauwe route.

Meer informatie

Wandelroute Pieter Rozenvlak - 3,3 km

Wandeling rond het Pieter Rozenvlak. Speur naar hazen en konijnen in deze vallei met heide in de Texelse Duinen. Start: P-plaats Jan Ayeslag. Volg blauwe route.

Meer informatie

Mountainbikeroute De Dennen - 8 km

Mountainbikeroute door bosgebied De Dennen. Technisch moeilijke route door de korte en scherpe bochten, hobbelige smalle paadjes en zandheuvels. Start: P-plaats Turfveld, Westerslag, De Koog. Volg bruine route.

Meer informatie

Wandelroute Duinen van Texel - 15 km

Wandelroute door noordelijk deel van Nationaal Park Duinen van Texel, van De Cocksdorp naar Ecomare, met als hoogtepunt de Slufter. Start: bushalte Molenbos, Hoek Postweg- Vuurtorenweg, De Cocksdorp.

Meer informatie

Wandelroute Rolstoelpad Natuurpad Alloo - 2,5 km

Familiepad Alloo in de Duinen van Texel is toegankelijk met rolstoelen en rollators, en geschikt voor blinden en slechtzienden. Bij Ecomare zijn een routebeschrijving in grootletter- en brailleschrift en een gesproken versie te leen. Start: Ecomare, Ruyslaan 92, De Koog.

Meer informatie

Fietsroute Texel - 28 km

Stap op de fiets en geniet van polders en duinen, wadden en Noordzee, heide en strand. En bossen natuurlijk. Start: Ecomare, Ruyslaan 92, De Koog

Meer informatie

Wandelroute familiepad Slufter - 0,8 km

Ontdek de Slufter op Texel via het familiepad, een half-verhard pad dat toegankelijk is voor onder meer rollators, scootmobiels en kinderwagens. Start: Slufterweg 1A, 1795 KM De Cocksdorp.

Meer informatie

Wandelroute Horspolders - 3,8 km

Wandeling door natte duinvalleien op de Hors, vol bijzondere planten als de vleeskleurige orchis. De honds mag aangelijnd mee. Start: p-plaats Mokweg. Volg blauwe route.

Meer informatie

Wandelroute Moksloot - 20 km

Wandelroute door Nationaal Park Duinen van Texel. Struin langs de Moksloot, het water dat stekelbaarsjes gebruiken om vanuit zee de duinplassen te bereiken. Start: veerhaven.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten