Terschelling

Tussen Noordzee en Waddenzee liggen bossen, strand, duinvalleien en heide. Een snoer van dorpjes verbindt west met oost.

Routes

Terschelling biedt diverse wandelingen en fietsroutes voor jong en oud. Bij elke route geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 3 Terschelling, te koop in de webwinkel van Falk. Daarnaast kun je gebruikmaken van de knooppunten in het wandelnetwerk van Terschelling. Bij de VVV Terschelling is ook een gids met alle fietsroutes op het eiland te koop.

Wandelroute Hoornerbos en 't Pakhuis - 6 km

Wandeling door het Hoornerbos en 't Pakhuis. Smalle en brede bospaden leveren verrassende doorkijkjes. Start: P-plaats Hoornerbos, Badweg, Hoorn. Volg blauwe route.

Meer informatie

Wandelroute Sparrenlaan en Groene Pollen - 7 km

Op deze wandeling maak je kennis met de geschiedenis van het bos en het beheer ervan in het verleden en in de toekomst. Start: kantoor Staatsbosbeheer, Longway 28, West-Terschelling. Volg blauwe route.

Meer informatie

Wandelroute Noordsvaarder - 11 km

Een wandeling door de wildernis: volg de waterlijn en beklim de duinenrijen van natuurgebied de Noordsvaarder. Wie weet zie je nog een zeehond! Start: veerterminal, West-Terschelling.

Meer informatie

Wandelroute Formerumerbos en Wilhelminapolder - 4,5 km

Wandeling door het Formerumerbos en de Wilhelminapolder ten noorden van Lies en Formerum. Start: Natuurschuur, Lies. Volg groene route.

Meer informatie

Wandelroute Doodemanskisten en Seinpaalduin - 4,5 km

Wandeling over Groene Strand, door Doodemanskisten en Seinpaalduin. Start: De Walvis, Groene Strand, West-Terschelling. Volg rode route.

Meer informatie

Wandelroute Tiger en Van Hunenplak - 5 km

Boswandeling langs het bunkercomplex ‘Tiger’. Eventueel uit te breiden met route door de polder en langs het wad. Start: Hotel Boschrijck, Sportlaan, West-Terschelling. Volg groene route.

Meer informatie

Wandelroute Landerumerheide en Waterplak - 6,1 km

Een achtvormige wandeling over de Landerumerheide en door Waterplak, door duinen, bos en heide. Start: P-plaats tegenover ET10, Duinweg, Midsland Noord. Volg rode route.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten