Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

Bezienswaardigheden

In de stadsbossen van Almere kun je genieten van de natuur met een bezichtiging van Stadslandgoed De Kemphaan. Maar je kunt je ook lekker komen klimmen in het klimbos of speuren naar dieren in het speelbos. Voor ieder wat wils. Zo beleef je dit natuurgebied rondom een van de jongste steden van Nederland stad pas echt.

Groene Kathedraal

In de Stadsbossen van Almere vind je een bijzondere kathedraal: gemaakt van populieren met de hemel als gewelf. Landschapskunst van Marinus Boezem.

Meer informatie

Klimbos Fun Forest

Klim door de bossen van Almere in klimbos Fun Forest. Met tokkelbanen, touwladders en wiebelbruggen. Leuk om te doen met je familie, klas of collega’s.

Meer informatie

Speelbos Zuiderzee

Kom lekker spelen in speelbos Zuiderzee! Klieder met water, klauter over het verzonken huisje en speur naar dieren bij de natuuronderzoekplek. Leuk!

Meer informatie

Stadslandgoed De Kemphaan

Stadslandgoed De Kemphaan in Almere is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit, niet ver buiten de stad. Met pannenkoeken, biologische producten, stadsjungle, klimparadijs, apen en de mogelijkheid tot overnachten ben je er echt even tussenuit.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten