Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Bezienswaardigheden

In natuurgebied Schouwen-Duiveland kun je de diverse buitenplaatsen bezichtigen die het schiereiland rijk is. Ook is er een 9e-eeuwse ringwalburg die je kunt bekijken, gebouwd als bescherming tegen de oude Vikingen. Zo komen de geschiedenis en cultuur van dit Zeeuwse schiereiland echt tot leven.

Buitenplaats Mon Plaisir

Het huis van buitenplaats Mon Plaisir is niet toegankelijk, maar het park grotendeels wel. Je vindt hier stinsenplanten en volop vogels.

Meer informatie

Buitenplaats Weelzicht

Staatsbosbeheer beheert bij buitenplaats Weelzicht een klein maar bijzonder slingerbosje. Het bosje is vrij toegankelijk, het huis van Weelzicht niet.

Meer informatie

Deltapark Neeltje Jans

Nederland staat wereldwijd bekend om de Deltawerken. Op Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de strijd tegen het water.

Meer informatie

Klimbos Westerschouwen

Klim van boom tot boom, met tokkelbanen, touwladders en wiebelbruggen in klimbos Westerschouwen. Leuk om te doen met je familie of collega’s.

Meer informatie

Ringwalburg

Ga terug in de tijd bij de ringwalburg van Burgh op Schouwen. Deze burg verdedigde tegen Vikingen die rovend en plunderend langs de kust trokken.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten