Roggebotzand

In het oudste bos van Oostelijk Flevoland vind je opvallend veel dennen en sparren en het doet soms denken aan de duinen.

Routes

In Roggebotzand zijn diverse wandelingen en mountainbikeroutes voor jong en oud. Ontdek al lopend of fietsend de natuur en historie van dit gebied. Mtb-routes kun je downloaden. Bij elke wandelroute geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. Je kunt natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Mountainbikeroute Roggebotzand - 20 km

Gevarieerde en uitdagende mountainbikeroute over graspaden en zandpaden door de volgroeide bossen. Start: Centrale Parkeerplaats aan de Roggebotweg.

Meer informatie

Wandelroute Kabouterpad Roggebotzand - 0,6 km

Wandeling door het Bronnenbos in het Roggebotzand, met bijzondere inheemse bomen en struiken. Start: Pannenkoekrestaurant Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, Dronten. Volg groene route.

Meer informatie

Wandelroute Roggebotveldpad - 1,7 km

Wandeling door het open landschap. Een aanrader voor vogelspotters. Je loopt hier door een begrazingsgebied. Start: 2 locaties: Roggebotweg t.h.v. Vossemeerdijk of Ketelweg t.h.v. Vossemeerdijk. Volg groene route.

Meer informatie

Wandelroute Levenspad KWF-bos - 0,9 km

Deze wandelroute leidt naar de herdenkplaats van het Koningin Wilhelmina Fonds Bos. Start: Parkeerplaats KWF bos.

Meer informatie

Wandelroute Ontarioroute - 2,2 km

Deze wandelroute is genoemd naar de Canadese stad vanwege de in 1958 geplante bomen die werden geschonken door Ontario Horticultural Organization. Start: PP aan de Roggebotweg ter hoogte van de kruising met de N307. Volg witte route.

Meer informatie

Wandelroute Bronnen voor nieuwe natuur - 3,7 km

Wandeling door het Bronnenbos in het Roggebotzand, met bijzondere inheemse bomen en struiken. Start: Pannenkoekrestaurant Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, Dronten. Volg gele route.

Meer informatie

Wandelroute Scheperroute - 2,8 km

Deze afwisselende route voert je door verschillende soorten bos met op meerdere plekken een uitzichtpunt over onder andere het Ketelmeer. Start: PP ingang aan de Vossemeerdijk (noordkant). Volg rode route.

Meer informatie

Wandelroute Libellenroute - 2,4 km

Deze route loopt voor een groot gedeelte langs het water. Je kunt hier veel insecten en libellen aantreffen. Start; Centrale parkeerplaats aan de Roggebotweg Volg blauwe route.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten