Contact

Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

50 jaar Oostvaardersplassen

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Zuidelijk-Flevoland droogviel, officieel op 28 mei 1968. Op een laaggelegen gebied langs de dijk tussen het huidige Lelystad en Almere bleef echter water staan. Daar ontstond spontaan een bijzonder natuurgebied van internationale betekenis, de Oostvaardersplassen. We besteden op verschillende manieren aandacht aan deze ‘geboorte’.

Jubileummagazine

Er is een speciaal jubileummagazine over de Oostvaardersplassen uitgebracht. Hierin vertellen verschillende auteurs uitgebreid over de natuur en de belevingsmogelijkheden van het natuurgebied. Er komt een verscheidenheid aan blikken van buiten aan de orde en we staan natuurlijk ook stil bij de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het gebied. Een verhaal over heden en verleden is natuurlijk niet compleet met een blik op de toekomst. De verantwoordelijkheden rond het gebied zijn namelijk veranderd en er staan tal van veranderingen voor de deur. Ook dat komt in het magazine aan de orde. Bekijk de online versie.

100 jaar Zuiderzeewet

De provincie Flevoland zou niet bestaan hebben zonder de Zuiderzeewet. Deze werd in 1918 aangenomen en daarmee startte een van de meest ambitieuze waterbouwkundige projecten uit de Nederlandse geschiedenis. Onderstaand filmpje werd gemaakt naar aanleiding van 100 jaar Zuiderzeewet.
  

Tips van de boswachter

 Het eeuwfeest is een belangrijke mijlpaal voor de provincie Flevoland. Tal van organisaties waaronder Staatsbosbeheer besteden er aandacht aan.

  • Ga op pad met de boswachter en ontdek zelf de jubilerende gebieden. Activiteiten in Flevoland
  • In het najaar verschijnt een boek over de groene ontwikkeling van Oostelijk- en Zuidelijk Flevoland. Hieraan wordt een congres gekoppeld. Houd de media in de gaten!
  • Kijk voor alle jubileumactiviteiten op 100jaarzuiderzeewet.com.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten