Noordoost-Brabant

Zandpaden, vennen, bos, meanderende beken, kleine boerderijtjes en mooie doorkijkjes. Noordoost-Brabant heeft het allemaal.

Over Noordoost-Brabant

Aan afwisseling geen gebrek in Noordoost-Brabant. Of je nu van bos-, heide- of veenlandschap houdt, in dit gebied aan de rand van de Peel vind je het allemaal. De Klotterpeel is een oorspronkelijk veengebied; tegenwoordig tref je er vooral heide en vennetjes.

De naam Beestenveld verwijst naar de tijd dat dit gebied werd gebruikt als graasland voor runderen. Vanaf de 19e eeuw werd hier productiebos aangelegd van grove den. Tegenwoordig is het bos een stuk gevarieerder.

Boswachterij Sint Anthonis

Boswachterij Sint Anthonis laat zien hoe je een oud productiebos met uitgekiend beheer omtovert tot een afwisselend, rijk landschap. In de vorige eeuw zag je hier vooral de grove den. Deze bomen leverden stuthout voor de Limburgse kolenmijnen. Na het sluiten van de mijnen verloor het bos zijn functie en begon Staatsbosbeheer met de aanplant van loofbomen.
Tussen de bossen tref je open heidevelden die door Schotse Hooglanders en schapen open worden gehouden. De akkers en weilanden maken de afwisseling in boswachterij Sint Anthonis compleet.

Boswachter Frank van Kalleveen
Boswachter van dit gebied
Frank van Kalleveen
f.kalleveen@staatsbosbeheer.nl
0485-381202

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten