Lauwersmeer

Schotse Hooglanders, orchideeën en vooral: heel veel vogels. Het Lauwersmeer is onweerstaanbaar voor elke natuurliefhebber.

Activiteitencentrum De Bosschuur

Activiteitencentrum De Bosschuur is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Maar ook binnen en in de directe omgeving van het centrum is van alles te zien en te beleven.

Activiteiten

Vanuit het De Bosschuur wandel je zo de natuur in. Een aanrader is het natuurpad van 1,5 kilometer, met onderweg allerlei vragen en opdrachten. Zie ook: routes en activiteiten Lauwersmeer.

Voor kinderen

Naast het activiteitencentrum ligt het huttenbouwbos, waar kinderen lekker kunnen spelen. In het centrum zijn ook ook netjes te leen waarmee je waterdiertjes kunt vangen en bestuderen. Ook is er een overdekte vuurplaats waar je je zelf meegebrachte brood kunt roosteren boven het haardvuur.

Faciliteiten

In de Bosschuur zijn korte films te zien en vind je allerlei andere informatie over het Lauwersmeer. Je kunt even gaan zitten voor een kopje koffie of thee en er is een toilet.

Vrijwilligers

Het activiteitencentrum wordt bemenst door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij vertellen u graag wat meer over de mooiste plekken en het laatste natuurnieuws over het Lauwersmeergebied. Zij verzorgen ook activiteiten rond het Lauwersmeer.

Gebied:
Lauwersmeer
Contact:

Staatsbosbeheer Lauwersmeer via 0519-345145

Praktisch:

Openingstijden:

  • Van 1 apr t/m 31 okt: zondag 11-17 uur en woensdag 12-17 uur
  • Van 1 nov t/m 31 mrt: zondag 11-16 uur
  • In schoolvakanties: di, do, vr, za, zo 11-16 uur en woensdag 12-16 uur
Activiteitencentrum De Bosschuur
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
Naar startpunt
Activiteitencentrum De Bosschuur Activiteitencentrum De Bosschuur

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten