Contact

Lauwersmeer

Schotse Hooglanders, orchideeën en vooral: heel veel vogels. Het Lauwersmeer is onweerstaanbaar voor elke natuurliefhebber.

Activiteiten

Het Lauwersmeer biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Toon op kaart

Bloemenzee van het Lauwersmeer

€ 7.50 € 4.00

Ga met de boswachter mee op zoek naar de planten en bloemen van het Lauwersmeer. Onderweg krijg je alles te horen over wat waar staat en waarom ze zo bijzonder zijn.

  • Excursies
Orchidee Rietorchis

Vogelpraat met de boswachter van het Lauwersmeer

€ 0.00

Vogelpraat in activiteitencentrum Lauwersmeer: de laatste nieuwtjes van de boswachter over de vogels van het seizoen.

grote zilverreiger vliegt op van struik

Midzomerwandeling Lauwersmeer - zonnewende

€ 7.50 € 5.00

Beleef de (bijna) kortste nacht van het jaar in Nationaal Park Lauwersmeer. Deze lange avond is perfect voor een wandeling met de gids van Staatsbosbeheer door de uitgestrekte natuur.

  • Avond en nacht
  • Excursies
Een groep staat aan de rand van het meer te kijken naar de natuur bij zonsondergang

Kabouterpad Lauwersmeer

€ 0 € 5.00

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in Lauwersmeer en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

  • Voor kinderen
Kabouterpad Nunspeet

Vogels van het Lauwersmeer

Speur mee met de boswachter naar de vogelrijkdom van Nationaal Park Lauwersmeer. Door het seizoen heen verblijven hier vele verschillende soorten. Een Buitengewone Belevenis voor het hele gezin.

  • Dieren
  • Excursies
blauwe kiekendief - foto boswachter Albert Henckel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten