Kuinderbos

Het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Een rijk en afwisselend bos van formaat.

Routes

Wandelen, mountainbiken én speuren in natuurgebied Kuinderbos: het kan allemaal. Het gebied heeft diverse wandelingen en een mountainbikeroute. Ook kun je meedoen aan een GPS-speurtocht. Die kun je downloaden, net als de mtb-route. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen.

Mountainbikeroute Kuinderbos - 30 km

MTB-route door het Kuinderbos, deels over brede paden en een singletrack tegen de Kuinderberg op. Volg groen/witte route.

Meer informatie
mountainbike

Wandelroute Kuinderbos - 12 km

Wandeling door het Kuinderbos, een onverwachte parel in het vlakke land van de Noordoostpolder. Met water, een berg, een burcht en een beek.

Meer informatie
restanten burcht in kuinderbos

Wandelroute Oude Havenroute - 3,1 km

Langs deze slingerende route door het Kuinderbos staan houten beelden van wereldkampioen motorzagen John van Kampen.

Meer informatie
oude haven kuinre in het kuinderbos

Wandelroute Zeven Dwergenpad - 1,1 km

Langs deze speurroute in het Kuinderbos kom je Sneeuwwitje en de zeven dwergen tegen. Bij elke dwerg vind je een natuuropdracht.

Meer informatie
infopaneel dwergenpad

GPS Route Adventskalender - 5 km

Deze GPS-speurtocht door het Kuinderbos staat in het teken van de adventstijd. Door het oplossen van puzzeltjes krijg je de coördinaten van deze tocht in handen.

Meer informatie
gps apparaat

Wandelroute Natuurpad De Kuilen - 3,1 km

Langs dit familiepad in het Kuinderbos staan borden met natuurweetjes over het gebied. En vanuit de observatiehut kun je watervogels bekijken.

Meer informatie
wandelroute

Wandelroute Libellen - 4 km

Door de vele poelen en natuurvriendelijke oevers is het Kuinderbos een waar libellenparadijs. Er zijn hier meer dan 45 soorten te vinden, die je 's zomers kunt bewonderen.

Meer informatie
libel op waterplant

GPS-route Harry Potter - 5 km

Deze spannende GPS-speurtocht door het Kuinderbos is gebaseerd op de zeven boeken van tovenaarsleerling Harry Potter. Los de puzzel op en vind je weg door het bos.

Meer informatie
gps apparaat

Wandelroute Burchtroute - 3,1 km

Tijdens deze wandeling door het Kuinderbos kom je langs de ruïne van het kasteel van Hendrik de Crane, in de Middeleeuwen een roemruchte roofridder.

Meer informatie
restanten burcht

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten