Horsterwold

Eindeloze loofhoutbossen met sprookjesachtig hoge populieren, varens, mossen en slingerplanten.

Bezienswaardigheden

Voordat de Zuiderzee ontstond, was het gebied wat we nu als Flevoland kennen met een dikke veenlaag bedekt. In het uitgestrekte veengebied stroomden de voorlopers van de huidige Eem. Langs de riviertjes en kreken woonden al mensen op de zandige oevers. In het Horsterwold vind je verschillende bezienswaardigheden die tonen hoe men hier duizenden jaren geleden leefde.

Speelbos De Zevensprong

Leef je uit in Speelbos De Zevensprong! Je kunt hier klimmen, klauteren, hutten bouwen en nog veel meer. Ook leuk om te doen met je vriendjes of klas.

Steentijdhuis

Ontdek hoe oerbewoners duizenden jaren geleden leefden bij het Steentijdhuis. Een stukje prehistorie in de jongste provincie van Nederland.

Tuurtoren in de Stille Kern

Vanaf de 12 meter hoge Tuurtoren geniet je pas echt van de uitgestrekte natuur van de Stille Kern. Spectaculair uitzicht en rust in één.

Uitkijkpunt Horsterberg in de Stille Kern

Vanaf uitkijkpunt De Horsterberg zie je in een oogopslag waar het om draait in de Stille Kern: uitgestrekte natuur en een oase van rust.

Vogelkijkhut Stille Kern

Vogels kijken in de Randmeerbossen doe je in de Stille Kern. Vanuit de vogelkijkhut bij De Horsterberg kun je ongestoord speuren.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten