Hondsrug

Hunebedden, vennetjes en een pad tussen de toppen van bomen. Ontdek de natuur van de Hondsrug tot in het hart van de bossen.

Bezienswaardigheden

In natuurgebied de Hondsrug maak je een spannende tocht door de boomkruinen of leef je je samen met de kinderen uit in het Speelbos Emmerdennen. Ook kun je picknicken bij de speelvijver. Zo beleef je de omgeving van de Hondsrug pas echt.

Boomkroonpad

Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Het kan in Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug.

Meer informatie

Bos van de Toekomst

In de boswachterij Odoorn in Drenthe vind je een heel bijzonder bos: een Bos van de Toekomst. In dit herdenkingsbos kun je zelf een boom planten als cadeau of herinnering aan een dierbare.

Meer informatie

Geopark de Hondsrug

Ga op expeditie in Geopark de Hondsrug en maak kennis met het magische land van de hunebedden, prehistorische jagers en Witte Wieven.

Meer informatie

Speelbos Emmerdennen

Speelbos Emmerdennen is geen gewone speeltuin. Het is een bos waar je buiten de paden mag komen en waar je je lekker kunt uitleven. Vies worden mag!

Meer informatie

Speelbos Lorken

In bomen klauteren, hutten bouwen, met takken sjouwen. Het kan allemaal in speelbos Lorken in boswachterij Gieten-Borger. Leef je uit!

Meer informatie

Speelvijver ’t Gasselterveld

Waan je op een tropische bestemming door het helderblauwe water met uitzicht op de bossen. Een heerlijke plek om te zwemmen en te zonnen. Geen toiletten aanwezig.

Meer informatie

Speelvijver ’t Nije Hemelriek

Kom op een warme dag naar de speelvijver om af te koelen. Neem je picknickmand mee, of eet een hapje in het restaurant. Toiletten zijn aanwezig.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten