Hart van Drenthe

Uitgestrekte boswachterijen met heide, stuifzand, vennen en beekdalen. In het Hart van Drenthe beleef je de wildernis.

Routes

Wandelen in natuurgebied Hart van Drenthe betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud . Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 10 Midden-Drenthe, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Landlevenroute Venneperhout - 5 km

Rondzwerven over zonverwarmde zandpaden in een uitgestrekt bos, waar het geroffel van spechten of de roep van een verre buizerd af en toe de stilte verbreekt. Start: infopaneel, Egbertsweg, Elp. Volg rode route.

Meer informatie

Wandelroute Rondje Tweelingen - 4,7 km

Rondzwerven over zonverwarmde zandpaden in een uitgestrekt bos, waar het geroffel van spechten of de roep van een verre buizerd af en toe de stilte verbreekt. Start: P-plaats Loomeer, Hoofdstraat, Schoonloo. Volg gele route.

Meer informatie

Wandelroute Melkwegpad - 2,2 km

Dit familiepad gaat langs het voormalige kamp Westerbork, het Hingsteveen en de radiosterrenwacht. Het is toegankelijk met rolstoel en rollator. Start: P-plaats herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hooghalen. Volg zwarte route.

Meer informatie

Wandelroute Veenpluisroute - 7,3 km

Wandeling langs vennen. Plekken van verstilde schoonheid, waar 's zomers libellen zwenken. En 's winters het stille water de bomen weerspiegelt. Start: P-plaats zandspeelplaats, Elperweg, Grolloo. Volg rode route.

Meer informatie

Wandelroute Wolvenspoor - 5 km

Treed bij Schoonloo in het spoor van de wolf op het Wolvenspoor, een avontuurlijke route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe.

Meer informatie
routen Wolvenspoor in Hart van Drenthe

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten