Contact

Haringvliet

Een groot watersportparadijs, om heerlijk te zeilen of te surfen. Met langs de oever prachtige doorgeschoten wilgenbossen.

Droomfonds

In het najaar van 2018 gaan de Haringvlietsluizen bij de Zuid-Hollandse eilanden op een kier. Daardoor komt er hier weer een verbinding tussen de rivieren Rijn en Maas en de Noordzee. Zes natuurorganisaties hebben samen met de regio en met steun van de Nationale Postcode Loterij de handen ineengeslagen om deze kans te pakken voor herstel van de dynamische delta, die het Haringvliet ooit was. De natuur waar zij aan werken biedt niet alleen voedsel, rust en broedplekken voor (trek)vissen en -vogels, maar ook volop mogelijkheden voor de mens om te genieten.

Op steenworp afstand van Rotterdam kan de regionale economie daar zijn voordeel mee doen.

 

Het Droomfondsproject Haringvliet laat zien dat natuurontwikkeling hand in hand kan gaan met economische ontwikkeling. Er ontstaat een gebied waar omwonenden en bezoekers mee verbonden willen zijn. Zodat we weer unieke deltanatuur laten ontstaan en deze samen beschermen.

 

Een droom verwezenlijken


Initiatiefnemer het Wereld Natuur Fonds (WNF), Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland werken nauw samen met de provincie Zuid-Holland en gemeenten in de regio om van het Haringvliet weer een dynamisch gebied te maken waar de natuur én regionale economie bloeien. In januari 2015 ontving de coalitie van zes natuurorganisaties 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij om hun droom te realiseren: het afgesloten Haringvliet weer tot leven wekken.

 

Verbeteringen natuur & recreatie


Staatsbosbeheer werkt rondom het Haringvliet aan diverse natuurherstel- en ontwikkelprojecten, bijvoorbeeld de Meneersche Plaat, Stadse Gorzen, de nieuwe vogelboulevard en nog vele andere projecten. De natuur wordt aangepast, zodat dieren in het water of op het land een beter beschermde leefomgeving hebben. Ook zijn er nieuwe recreatieve ontwikkelingen, hiermee laten we onze bezoekers de natuur optimaal beleven en ervaren.

Meer weten

Download

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten