Contact

Groene Hart – Reeuwijkse Plassen

Een uitbundige vogelwereld in een oer-Hollands veenlandschap. Met polders en houtkaden, molens, dijken en boerenweggetjes.

Routes

De Reeuwijkse Plassen, dat is eindeloos vaar- fiets- en wandelplezier op en langs het water, tegen de achtergrond van oer-Hollands landschap. Je ervaart het oude polderland met zijn water, houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Vogelliefhebbers kunnen hier het hele jaar door hun hart ophalen.

Toon op kaart

Wandelroute Rondje Reeuwijkse Hout 5,4 km

Wandel langs het water en door de oer-Hollandse polders van de Reeuwijkse Hout. Honden zijn welkom, er geldt dan wel een aangepaste route.

Wandelen
vogelkijkscherm

Wandelroute Rondom de Reeuwijkse Plassen 10 km

Wandel rond de Reeuwijkse Plassen en geniet van Hollandse vergezichten over het water en de polders. Neem je verrekijker mee,de vogels laten zich in alle jaargetijden goed zien!

Wandelen
Koeien grazen op een grasland bij de Reeuwijkse Plassen in het Groene Hart

Wandelroute Retour Enkele Wiericke 14 km

Deze wandeling toont de Reeuwijkse Plassen in al zijn pracht. Van eindeloze vergezichten over het water tot smalle boerenweggetjes door het vogelrijke polderland heen.

Wandelen
waterlelies in Polder Bloemendaal

Fietsroute Rondom de Reeuwijkse Plassen 36 km

De fietsroute Rondom de Reeuwijkse Plassen brengt je langs alle natuur- en cultuurhistorische hoogtepunten van hartje Groene Hart.

Heemtuin in Goudse Hout