Contact

Friese Wouden

Kleinschalige, eeuwenoude landschappen van bossen en houtwallen, heideveldjes en graslanden, moeras en kronkelende beekjes.

Speelbos Sparjebird

Kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, 3 verschillende touwbruggen en een echte klimboom. Dat vind je allemaal in Speelbos Sparjebird van Staatsbosbeheer. Loop de greppelroute, sleep met takken of bouw een eigen hut. Vies worden mag!

Dierenpad

Door het hele bos staan zo'n 10 uit hout gezaagde dieren. Bij elk dier is iets te doen, dus spelen en ontdekken maar! Ouders en begeleiders lopen gezellig mee. Af en toe duiken de kinderen het bos in voor een blinddoekroute, hutten bouwen, een speurtocht door een kabouterbos of een spannende greppeltocht. Echt verdwalen is er niet bij, want via een goed toegankelijk pad komen volwassenen en kinderen even verderop weer bij elkaar.

Voor scholen

Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je klas? Meld je dan aan voor speel- en beweegprogramma Natuursprong in speelbos Sparjebird. Meer informatie vind je op www.huisvoorbeweging.nl.

Gebied:
Friese Wouden
Contact:
Staatsbosbeheer Jubbega T 0516-425030
Speelbos Sparjebird
Sparjeburd 4
8409 CK Hemrik
Hoe kom ik er?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten