De Pelen

Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Routes

Wandelen of fietsen in natuurgebied De Pelen betekent: even helemaal weg. In De Pelen zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Fietstochten kun je downloaden. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 37 De Peel, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaart op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Werkzaamheden

Vanwege werkzaamheden zijn enkele wandelpaden niet toegankelijk. De gele, rode en blauwe route zijn wel toegankelijk, net als wandeling de Paardenbegrazing, over de zandrug aan de oostzijde van het gebied. Meer informatie vind je bij Buitencentrum De Pelen.

Toon op kaart

Wandelroute familiepad 2,4 km

geel

Wandelpad door de Groote Peel, voorzien van een verharde bovenlaag. Uitermate geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens. Start: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel.

Wandelen
Bezoekers van natuurgebied De Pelen aan de waterkant

Wandelroute Meerbaansblaak Groote Peel 2,4 km

geel

Een Peelwandeling langs uitkijkvlonder, vogelkijkhut, uitkijktoren, bijenstal en kruidentuin. Start: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel. Volg gele route.

Wandelen
Uitkijkpunt in natuurgebied De Pelen

Wandelroute Mariapeel groen 2,8 km

groen

Wandeling langs vogelrijke vennen en golvende heidevelden. Het gebied wordt begraasd door geiten en runderen. Start: P-plaats biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a, Helenaveen. Volg groene route.

Wandelen
Geiten op groen gras en tussen groene bomen

Wandelroute Mariapeel rood 2,9 km

rood

Wandeling langs vogelrijke vennen en golvende heidevelden. Het gebied wordt begraasd door geiten en runderen. Start: P-plaats biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a, Helenaveen. Volg rode route.

Wandelen
Geiten op groen gras en tussen groene bomen

Wandelroute Knuppelbrug Groote Peel 3,2 km

rood

Dankzij de knuppelbruggetjes houd je droge voeten tijdens deze wandeling door de Groote Peel. Start: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel. Volg rode route.

Wandelen
Houten bruggetje in natuurgebied De Pelen

Wandelroute Broemeerbos 4,5 km

geel

Wandeling door mooie naald- en loofbossen en open gebieden. Start: P-plaats biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a, Helenaveen. Volg gele route.

Wandelen
wandelen in De Groote Peel

Wandelroute Mariapeel blauw 5,4 km

donkerblauw

Wandeling langs vogelrijke vennen en golvende heidevelden. Het gebied wordt begraasd door geiten en runderen. Start: P-plaats biologisch station Mariapeel, Koolweg 36a, Helenaveen. Volg blauwe route.

Wandelen

Boswachterspad Mariapeel 5,4 km

donkerblauw

Wandel over het boswachterspad in de Mariapeel in Limburg en beleef de Peel in een notendop. Ontdek het turfverleden, het uitzicht bij de Helenavaart en vele vogels als de blauwborst en kievit.

Wandelen
wandelaar op boswachterspaden

Wandelroute Mussenbaan Groote Peel 5,6 km

donkerblauw

Deze Peelwandeling gaat langs een uitkijkvlonder, vogelkijkhut, uitkijktoren en over knuppelbruggen. Start: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel. Volg blauwe route.

Wandelen
Vlonderpad door veenlandschap

Boswachterspad Mussenbaan Groote Peel 5,6 km

donkerblauw

Ontdek de blauwborst, weidse uitzichten en de Nachtwacht van de Peel tijdens een wandeling over het boswachterspad in De Pelen.

Wandelen
Meerbaansblaak

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten