Achterhoek

Stokoude bomen, kronkelende beekjes, landgoederen en boerderijen. Het landschap van de Achterhoek is onweerstaanbaar.

Routes

Wandelen in natuurgebied de Achterhoek betekent: even helemaal weg, de natuur in. Er zijn diverse wandelingen voor jong en oud. Bij de wandelroutes geven we aan waar het startpunt is. Vanaf daar kun je zelf de markering volgen. De gemarkeerde wandelroutes staan ook op wandelkaart nr. 42 Achterhoek-Zuid en wandelkaart nr. 43 Achterhoek-Noord, te koop in de webwinkel van Falk. Met deze kaarten op zak kun je natuurlijk ook je eigen route uitstippelen.

Wandelroute Strikkert Landgoed Slangenburg 4,1 km

rood

De Strikkert-route op Landgoed Slangenburg in de Achterhoek, gaat langs de begraafplaats van familie Passman, de laatste particuliere eigenaren van het landgoed.

Wandelen

Boswachterspad Laarzenroute Ruurlo 6,1 km

geel

Ontdek het Achterhoekse kampenlandschap tijdens een wandeling over het boswachterspad in Ruurlo. Wandel door graslanden, heidevelden, bossen en landbouwgronden.

Wandelen
Een jong stelletje maakt een wandeling op een landweg in de Achterhoek

Wandelroute Needse Achterveld 2,4 km

geel

In Needse Achterveld in de Achterhoek groeit dophei en pijpenstrootje. Op hogere gronden staan grillige oude jeneverbesstruiken.

Wandelen

Wandelroute Kampenlandschap Beekvliet 4 km

geel

Op landgoed Beekvliet in de Achterhoek vind je boerderijen, een schaapskooi, landerijen, houtwallen, bos, heide en akkers.

Wandelen

Wandelroute Natuurpad Leemputten 2,5 km

geel

Het natuurpad slingert tussen met water volgelopen leemputten, die zijn ontstaan door het afgraven van klei voor de steenfabriek in Groenlo in de Achterhoek.

Wandelen

Wandelroute Hagenbeek 3,8 km

geel

Wandeling door een oud cultuurlandschap in de Achterhoek, met in het voorjaar dotterbloemen en 's zomers graslanden vol orchideeën.

Wandelen
paaltje wandelroute

Wandelroute Heidenhoekse Vloed 6,4 km

groen

Wandeling langs het Boelekeerlspad.

Wandelen

Wandelroute Greffelkamp 7 km

zwart

Start: De Nevelhorst, Nevelhorstpad 2, 6941 RE Didam. Volg zwarte route (in te korten tot 5 km).

Wandelen

Wandelroute Trapezium Landgoed Slangenburg 4 km

Romantische wandeling langs het kasteel en door eeuwenoude loofbossen. Start: Kasteel Slangenburg, Kasteellaan 6, Doetinchem. Volg gele route.

Wandelen

Wandelroute Abdij Landgoed Slangenburg 3,5 km

groen

Romantisch wandelen over landgoed Slangenburg in de Achterhoek, rondom een prachtig kasteel en langs de abdij van de paters benedictijnen.

Wandelen
Landgoed Slangenburg

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten