Contact

Staatsbosbeheer magazine

Meer van Staatsbosbeheer? Neem een abonnement op Staatsbosbeheer magazine en ontvang elk kwartaal een prachtige bundel verhalen over de natuur en het werk van Staatsbosbeheer. Voor jezelf of als cadeau voor een ander.

Meer van Staatsbosbeheer

Een beetje natuurliefhebber kan niet zonder het Staatsbosbeheer magazine, waarin je elk seizoen opnieuw leest hoe we samen met onze partners de natuur beschermen, beleefbaar maken en duurzaam benutten. Krijg je na al die interessante verhalen zin om zelf de natuur op te zoeken? Het katern Naar Buiten biedt je een selectie van activiteiten, buitentips van de boswachter en vrijwilligerswerk.

Nieuwsgierig? Bekijk een preview van het zomernummer. Of bekijk hieronder een aantal artikelen uit het zomernummer.

Voor € 20 krijg je het tijdschrift 4 keer per jaar toegestuurd. Word vandaag nog abonnee of geef een abonnement cadeau.

Lees meer en bestel

Pronken in de plomp

Onder het spiegelende en golvende wateroppervlak bevindt zich een wondere plantenwereld. Vaak belemmert het water ons het zicht daarop. Gelukkig pronken sommige waterplanten juist bóven water met hun mooiste deel: de bloem.

Lees verder
waterlelie uit magazine Staatsbosbeheer

Schuren & schurken

Huisdieren krijgen pillen, druppels en chemische halsbanden tegen parasieten. In de natuur moeten de dieren zelf van hun teken, luizen en vlooien zien af te komen. Ze schuren, rollen, krabben en kammen er dan ook lustig op los.

Schuren & Schurken
schuren in magazine Staatsbosbeheer

Botanisch maaien in de Eilandspolder

In de Noord-Hollandse Eilandspolder worden elke zomer de groene rietkragen langs de oevers gemaaid. Zo krijgen bijzondere orchideeën de ruimte en het licht om te groeien. En het maaisel? Staatsbosbeheer weet daar wel raad mee.

Meer over maaien
artikel uit magazine Staatsbosbeheer

Meer over het magazine

Word abonnee of geef een abonnement cadeau voor maar € 20 per jaar.

Lees meer en bestel
Staatsbosbeheer magazine zomer 2019