Contact

Staatsbosbeheer magazine

Meer van Staatsbosbeheer? Neem een abonnement op Staatsbosbeheer magazine en ontvang elk kwartaal een prachtige bundel verhalen over de natuur en het werk van Staatsbosbeheer. Voor jezelf of als cadeau voor een ander.

Meer van Staatsbosbeheer

Een beetje natuurliefhebber kan niet zonder het Staatsbosbeheer magazine, waarin je elk seizoen opnieuw leest hoe we samen met onze partners de natuur beschermen, beleefbaar maken en duurzaam benutten. Krijg je na al die interessante verhalen zin om zelf de natuur op te zoeken? Het katern Naar Buiten biedt je een selectie van activiteiten, buitentips van de boswachter en vrijwilligerswerk.

Nieuwsgierig? Bekijk een preview van het lentenummer. Of bekijk hieronder een aantal artikelen.

Voor € 20 krijg je het tijdschrift 4 keer per jaar toegestuurd. Word vandaag nog abonnee of geef een abonnement cadeau.

Lees meer en bestel

Uniek cultuurlandschap in Europa

Talrijke dalen, steile hellingen en vergezichten over weilanden met fruitbomen… Nergens in Europa bestaat een vergelijkbaar oud cultuurlandschap met zoveel afwisseling onder en boven de grond als in het Zuid-Limburgse mergellandschap.

Lees verder
grafheuvel

Verleiding in de dierenwereld

Bepaalde diersoorten moeten flink hun best doen of grote risico’s nemen om aan hun partner te komen. Een aantal verleidingstechnieken van mannen uit de dierenwereld. 

Lonken en loeren
kikkers

Aantal broedparen weidevogels blijft dalen

Steeds minder weidevogels broeden in ons land: er zijn populatiedalingen van wel 95 procent. We weten wat weidevogels nodig hebben: open, natte, matig voedselrijke graslanden vol kruiden, bloemen en insecten. Hoe brengen we die terug?

Meer over weidevogels
scholekster met eieren

Vermesting en verzuring

Nederland stoot via onder andere de veehouderij, industrie en wegverkeer veel te veel stikstof uit. Dat komt terecht in de lucht, in de bodem en in het water. In de natuur leidt dat tot 2 grote problemen: vermesting en verzuring

Lees verder
hert onder stolp

Meer over het magazine

Word abonnee of geef een abonnement cadeau voor maar € 20 per jaar.

Lees meer en bestel
Staatsbosbeheer magazine winter 2018