Staatsbosbeheer magazine

Meer van Staatsbosbeheer? Neem een abonnement op Staatsbosbeheer magazine en ontvang elk kwartaal een prachtige bundel verhalen over de natuur en het werk van Staatsbosbeheer. Voor jezelf of als cadeau voor een ander.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Meer van Staatsbosbeheer

Een beetje natuurliefhebber kan niet zonder het Staatsbosbeheer magazine, waarin je elk seizoen opnieuw leest hoe we samen met onze partners de natuur beschermen, beleefbaar maken en duurzaam benutten. Krijg je na al die interessante verhalen zin om zelf de natuur op te zoeken? Het katern Naar Buiten biedt je een selectie van activiteiten, buitentips van de boswachter en vrijwilligerswerk.

Nieuwsgierig? Bekijk een preview van het winternummer. Of bekijk hieronder een aantal artikelen.

Voor € 17,50 krijg je het tijdschrift 4 keer per jaar toegestuurd. Word vandaag nog abonnee of geef een abonnement cadeau.

Word abonnee

De wolf terug op Nederlandse bodem

"Nee joh, er komen helemaal geen wolven voor in Nederland." Zo kon je vroeger een kind nog sussen als Roodkapje iets te veel indruk had gemaakt. Maar dat klopt niet meer. Na 150 jaar afwezigheid lijkt de Nederlandse natuur een roofdier rijker.

wolf © Wouter Pattyn - Buiten Beeld

Daar ga je voor op de knieën

Bomen imponeren, bloemen ontroeren, maar mossen ziet bijna iedereen over het hoofd. Dat is helemaal onterecht. Wie ervoor op de knieën gaat, wordt namelijk beloond met een ongeëvenaarde schoonheid.

gedrongen kantmos

Het ontstaan van de Nederlandse stuwwallen

150.000 jaar geleden bedekte een landijsgletsjer van honderden meters dik de noordelijke helft van ons land. De sporen daarvan zijn nog altijd terug te zien in ons landschap, zoals bij de Utrechtse Heuvelrug.

Kazemat op de Grebbeberg © Els Branderhorst - Buiten-beeld

Houtoogst

Sinds de aanplant van de bossen rond 1900 is beheer nodig om ze te ontwikkelen tot aantrekkelijke bossen. Daarnaast zorgen we voor nieuwe generaties bomen zodat het bos in de toekomst ook goed hout levert.

Vincent Troost, boswachter beheer

Boswachterspaden

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben in het magazine de allermooiste wandelroutes voor je op een rij gezet: de boswachterspaden. Ze leiden je elk seizoen langs de favoriete plekken van de boswachters.

Naar de boswachterspaden
wandelaar op boswachterspaden