Staatsbosbeheer magazine

Elk seizoen de mooiste Nederlandse natuur op je deurmat. Nog geen abonnee? Bekijk de inhoud van het herfstnummer en neem een abonnement. Of geef het blad cadeau.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Staatsbosbeheer magazine

Een beetje natuurliefhebber kan niet zonder het Staatsbosbeheer magazine, waarin je elk seizoen opnieuw leest hoe we samen met onze partners de natuur beschermen, beleefbaar maken en duurzaam benutten. Krijg je na al die interessante verhalen zin om zelf de natuur op te zoeken? Het katern Naar Buiten biedt je een selectie van activiteiten, buitentips van de boswachter en vrijwilligerswerk.

Nieuwsgierig? Bekijk een preview van het herfstnummer.

In het herfstmagazine:

Voor € 17,50 krijg je het tijdschrift 4 keer per jaar toegestuurd. Word vandaag nog abonnee of geef een abonnement cadeau.

Word abonnee

Kraanvogels

Lange slierten kraanvogels, die trompetterend richting het zuiden vliegen. Vanaf oktober is het weer tijd voor de jaarlijks trek van deze fascinerende vogelsoort. Ze vliegen daarbij steeds vaker boven Nederland, dus houd je oren en ogen open!

Meer over de kraanvogel
kraanvogels

Op een kier

De opening van de Haringvlietsluizen laat iets langer op zich wachten dan gepland. Door de droge zomer die achter ons ligt, zijn de rivierwaterstanden laag en zou het zoute zeewater verder stroomopwaarts komen dan de bedoeling is. Later dit najaar gaan de sluizen alsnog op een kier en daar gaat de deltanatuur van profiteren.

Meer over Haringvliet
Haringvliet