Contact

Staatsbosbeheer magazine

Meer van Staatsbosbeheer? Neem een abonnement op Staatsbosbeheer magazine en ontvang elk kwartaal een prachtige bundel verhalen over de natuur en het werk van Staatsbosbeheer. Voor jezelf of als cadeau voor een ander.

Meer van Staatsbosbeheer

Een beetje natuurliefhebber kan niet zonder het Staatsbosbeheer magazine, waarin je elk seizoen opnieuw leest hoe we samen met onze partners de natuur beschermen, beleefbaar maken en duurzaam benutten. Krijg je na al die interessante verhalen zin om zelf de natuur op te zoeken? Het katern Naar Buiten biedt je een selectie van activiteiten, buitentips van de boswachter en vrijwilligerswerk.

Nieuwsgierig? Bekijk een preview van het winternummer. Of bekijk hieronder een aantal artikelen.

Voor € 20 krijg je het tijdschrift 4 keer per jaar toegestuurd. Word vandaag nog abonnee of geef een abonnement cadeau.

Lees meer en bestel

De wolf terug op Nederlandse bodem

"Nee joh, er komen helemaal geen wolven voor in Nederland." Zo kon je vroeger een kind nog sussen als Roodkapje iets te veel indruk had gemaakt. Maar dat klopt niet meer. Na 150 jaar afwezigheid lijkt de Nederlandse natuur een roofdier rijker.

Meer over de wolf
wolf © Wouter Pattyn - Buiten Beeld

Daar ga je voor op de knieën

Bomen imponeren, bloemen ontroeren, maar mossen ziet bijna iedereen over het hoofd. Dat is helemaal onterecht. Wie ervoor op de knieën gaat, wordt namelijk beloond met een ongeëvenaarde schoonheid.

Meer over mossen
gedrongen kantmos

Het ontstaan van de Nederlandse stuwwallen

150.000 jaar geleden bedekte een landijsgletsjer van honderden meters dik de noordelijke helft van ons land. De sporen daarvan zijn nog altijd terug te zien in ons landschap, zoals bij de Utrechtse Heuvelrug.

Naar de stuwwallen
Kazemat op de Grebbeberg © Els Branderhorst - Buiten-beeld

Houtoogst

Sinds de aanplant van de bossen rond 1900 is beheer nodig om ze te ontwikkelen tot aantrekkelijke bossen. Daarnaast zorgen we voor nieuwe generaties bomen zodat het bos in de toekomst ook goed hout levert.

Lees verder
Vincent Troost, boswachter beheer

Wintertips

Ook in de winter valt er genoeg te beleven in onze natuurgebieden. Van boksende hazen tot winterkamperen. In het magazine zetten we elk seizoen de mooiste tips voor je op een rij.

Naar de wintertips
Buitengewone belevenissen

Meer over het magazine

Word abonnee of geef een abonnement cadeau voor maar € 20 per jaar.

Lees meer en bestel
Staatsbosbeheer magazine winter 2018