Levende rivier

Volg in deze natuurdocumentaire filmmaker Ruben Smit op zijn ontdekkingsreis over de Nederlandse rivieren.

Millingerwaard

"Bijzondere plek hier. Graafmachines overstemmen het geluid van de vogels. Binnen een half jaar voltrekt zich een ware metamorfose. Ik vaar als eerst door een nieuwe nevengeul. Typisch Nederlands wel; zo’n samenwerking tussen bouwindustrie en natuurbeheerders. Een win-win situatie. Ecologie en economie gaan hier hand in hand. Met uiteindelijk het bijzondere resultaat van de dansende weidebeekjuffer!" 

Boswachters in de bouw

Ruben Smit vaart in zijn natuurdocumentaire Levende Rivier langs de Millingerwaard en ziet hoe natuurbeheerders en de bouwindustrie hier samenwerken zodat er een gevarieerd landschap kan ontstaan.

Ontdek de Millingerwaard

Het rivierenlandschap bij Millingerwaard, in de Gelderse Poort, is puur natuur. Een verborgen parel hier is Fort Pannerden, een oud fort dat op een markant punt ligt op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Hier kun je overal struinen buiten gebaande paden. En wie weet stuit je dan wel op een kudde galloways of heb je prachtig zicht op de overwinterende ganzen; het zijn er soms meer dan 150.000!

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten