Contact

Kabouterweken

Van 13 t/m 28 oktober 2018 zijn het weer kabouterweken bij Staatsbosbeheer!

Met je kabouters naar de kabouters!

Van 13 tot en met 28 oktober is het feest: het is herfstvakantie! Dat vieren we bij Staatsbosbeheer met de kabouterweken. Kom met je eigen kabouters speuren naar echte kabouters. Uitgedost met puntmuts en rode wangen volgen jullie een route door de natuur, met een knapzak op je rug gevuld met wat lekkers maken jullie onderweg leuke opdrachten. De kabouterpaden liggen op verschillende locaties in het land, zodat je nooit ver hoeft te reizen en zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Bekijk de deelnemende kabouterpaden

Wat zijn de kabouterweken?

Tijdens de kabouterweken van 13 tot en met 28 oktober is het extra feest in het bos! Jullie worden dan ontvangen door echte kabouters, je kunt meedoen aan een kleurwedstrijd en wanneer je online een boeking maakt, maak je ook nog kans op een weekend verblijf in een vakantiewoning middenin de natuur. Maar dat is niet alles, op verschillende locaties zijn er kaboutermenu's in het restaurant, is er een voorleeskabouter of zelfs een kabouterfeest! Kijk dus snel op jouw locatie om te zien wat er wordt georganiseerd en boek je kabouterpad!

Bekijk alle locaties
kabouterpad

Wat is een kabouterpad?

De kabouterpaden zijn leuke en leerzame paden in Nederland, voor kinderen van 3 tot 7 jaar – al zijn oudere kinderen die nog in kabouters geloven, ook welkom. Voordat de kleintjes op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Zo zoeken de kinderen naar kaboutersporen en voeren ze verschillende opdrachten uit. Aan het einde van het kabouterpad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden.

Boek nu
Een jongetje met kaboutermuts op zit op zijn hurken in het bos tussen de gevallen bladeren

Waar liggen de kabouterpaden?

Op zoek naar een deelnemend kabouterpad bij jou in de buurt? Kijk op de kaart en vind het pad het dichtst bij jou in de buurt! 

Bekijk de kaart
alle kabouterpaden op de kaart

Slapen als een kabouter!

Wil jij net als een kabouter slapen in het bos? Maak dan nu kans op een weekendverblijf in deze woning middenin de natuur. Onder alle deelnemers aan de kabouterweken die online hebben geboekt, verloten wij 1 weekend verblijf in deze woning. Maak dus snel je online boeking en wie weet slapen jullie hier binnenkort! Actievoorwaarden

Boek nu!