Contact

Hier kom ik graag

Waar kom jij helemaal tot rust? Of leef je juist helemaal op? Waar beleefde je alleen of samen speciale momenten? Dat zijn de plekken waar we graag komen, plekken met een verhaal. Die verhalen vind je hier!

Sem, Mastbos (NB)

Sem Aartsen (10 jaar) komt graag in het Mastbos, bij Breda. Daar ligt een grote omgevallen boom. Je kunt daar mooi onder kijken en dan zie je al die wortels en de grond die eraan vast blijft zitten.


Heb jij ook een plek waar je graag komt? Laat ons weten welke plek belangrijk is voor jou!

Mail redactie@staatsbosbeheer.nl

Zelf het Mastbos in?

Boswachterspad Mastbos brengt je tussen de eeuwenoude bomen langs de mooiste plekjes en rijkdom aan natuur, historie en dieren aan de rand van Breda. Ontdek de zilverreigers aan het water, de bloeiende zonnedauw en de vuurrode heidelibelle in de zomer.

Boswachterspad Mastbos

Jos, Pannerden (GE)

Jos duikt en snorkelt. Maar hij beperkt zich niet tot koraalriffen en tropische vissen, Jos duikt in Nederland en ook in de winter. Onder water is er een andere wereld, daar komt hij tot rust.

Bekijk interview met Jos

Zelf de Gelderse Poort ontdekken?

Lekker struinen door ruige rietvelden, over dijkjes, via twee trekpontjes en langs oude verdedigingswerken. Dit Klompenpad tussen Pannerden en Zevenaar voert je langs alle mooie plekjes in het Rijnstrangengebied.

Klompenpad Rijstrangenpad

Phyllis, 't Roegwold (GR)

Nadat Phyllis een burn-out kreeg, ontdekte zij dat wandelen in ’t Roegwold haar goed deed. Als ze wandelt dan krijgt ze ruimte in haar hoofd om haar gedachten op een rijtje te zetten. Samen met haar man maakt ze alle grote beslissingen in het leven al wandelend.

Bekijk interview met Phyllis

Zelf 't Roegwold ontdekken?

Lopen over water, in een moerasgebied dat ooit bos was; het Knuppelpad Roegwold maakt een rondje door 't Roegwold extra spannend. Met gegarandeerd fraaie uitzichten, het hele jaar door.

Knuppelpad Roegwold

Timo, Engbertsdijksvenen (OV)

Timo is een vogelaar. Zijn passie begon door een enthousiaste leraar op school, en is blijven groeien. Nu vindt hij ook reflectie in de natuur, een moment alleen op in de Engbertsdijksvenen is helend voor hem.

Bekijk interview met Timo

Zelf op pad in Engbertsdijksvenen?

Engbertsdijksvenen, dat is heide, hoogveen, waterplassen en veenbos. Afwisselend, uitgestrekt en rijk aan insecten, vogels en bijzondere moerasplanten. Neem bijvoorbeeld de Heideroute, met onderweg uitkijkpunt De Pluus. Of wandel de Leidijkroute door het zuidelijke veengebied. Onderweg kom je langs vogelkijkscherm 't Krik-eantie.

Boswachterspad Amerongse Berg

Fia, Amerongse Berg (UT)

Fia is trailrunner. In het bos of over heide rennen is voor haar ultiem. Het gaat niet alleen om het sporten, als zij iets moois ziet neemt ze gerust de tijd om hier bij stil te staan. De Amerongse Berg op de Utrechtse Heuvelrug is voor haar perfect terrein.

Bekijk interview met Fia

Zelf het Mastbos in?

Boswachterspad Mastbos brengt je tussen de eeuwenoude bomen langs de mooiste plekjes en rijkdom aan natuur, historie en dieren aan de rand van Breda. Ontdek de zilverreigers aan het water, de bloeiende zonnedauw en de vuurrode heidelibelle in de zomer.

Boswachterspad Mastbos

Rien, Westerschouwen (ZE)

Rien is een natuurgids op Schouwen-Duiveland. Hij geniet ervan om mensen iets nieuws te leren over de natuur, en dan het liefst met een goede dosis humor. Rien houdt van de natuur, maar is na zijn ongeluk meer de natuur gaan opzoeken. Hij zit in een rolstoel, maar dat beperkt hem niet.

Bekijk interview met Rien

Zelf Westerschouwen zien?

Boswachterspad Westershouwen laat je de mooiste plekken van het gebied zien. Wandel door het bos met zijn spechten, kleine goudhaantjes en orchideeën. Met op de achtergrond het ruisen van de zee en de roep van de meeuwen.

Boswachterspad Bos, Schouwen-Duiveland

Doro, Ooijpolder (GE)

Doro is een kunstenares met een enorme liefde voor de natuur. En dan specifiek de Ooijpolder. Dagelijks wandelt zij vanuit haar huis door dit natuurgebied bij Nijmegen, en wordt zij verrast door hoe het licht op elk moment van de dag weer anders is.

Bekijk interview met Doro Bekijk Doro's schilderijen

Zelf de Ooijpolder in?

Boswachterspad Ooijpolder laat je de mooiste plekken van het gebied zien. Langs de uiterwaarden van de Waal, oude steenfabrieken, duizenden ganzen en goudgele populieren in de herfst. Struin rond, ontmoet de konikpaarden en geniet van een prachtig uitzicht bij zonsopkomst.

Boswachterspad Ooijpolder