Contact

Hier kom ik graag

Waar kom jij helemaal tot rust? Of leef je juist helemaal op? Waar beleefde je alleen of samen speciale momenten? Dat zijn de plekken waar we graag komen, plekken met een verhaal. Die verhalen vind je hier!

Timo, Engbertsdijksvenen (OV)

Timo is een vogelaar. Zijn passie begon door een enthousiaste leraar op school, en is blijven groeien. Nu vindt hij ook reflectie in de natuur, een moment alleen op in de Engbertsdijksvenen is helend voor hem.


Heb jij ook een plek waar je graag komt? Laat ons weten welke plek belangrijk is voor jou!

Mail redactie@staatsbosbeheer.nl

Zelf op pad in Engbertsdijksvenen?

Engbertsdijksvenen, dat is heide, hoogveen, waterplassen en veenbos. Afwisselend, uitgestrekt en rijk aan insecten, vogels en bijzondere moerasplanten. Neem bijvoorbeeld de Heideroute, met onderweg uitkijkpunt De Pluus. Of wandel de Leidijkroute door het zuidelijke veengebied. Onderweg kom je langs vogelkijkscherm 't Krik-eantie.

Boswachterspad Amerongse Berg

Fia, Amerongse Berg (UT)

Fia is trailrunner. In het bos of over heide rennen is voor haar ultiem. Het gaat niet alleen om het sporten, als zij iets moois ziet neemt ze gerust de tijd om hier bij stil te staan. De Amerongse Berg op de Utrechtse Heuvelrug is voor haar perfect terrein.

Bekijk interview met Fia

Zelf de Amerongse Berg op?

Boswachterspad Landal Amerongse Berg laat je de afwisseling zien van de Utrechtse Heuvelrug. Van dicht bos tot open stukken heide en watervogels in het markante Egelmeer. Bij helder weer kun je vanaf de Elsterberg wel 20 kilometer voor je uit kijken.

Boswachterspad Amerongse Berg

Rien, Westerschouwen (ZE)

Rien is een natuurgids op Schouwen-Duiveland. Hij geniet ervan om mensen iets nieuws te leren over de natuur, en dan het liefst met een goede dosis humor. Rien houdt van de natuur, maar is na zijn ongeluk meer de natuur gaan opzoeken. Hij zit in een rolstoel, maar dat beperkt hem niet.

Bekijk interview met Rien

Zelf Westerschouwen zien?

Boswachterspad Westershouwen laat je de mooiste plekken van het gebied zien. Wandel door het bos met zijn spechten, kleine goudhaantjes en orchideeën. Met op de achtergrond het ruisen van de zee en de roep van de meeuwen.

Boswachterspad Bos, Schouwen-Duiveland

Doro, Ooijpolder (GE)

Doro is een kunstenares met een enorme liefde voor de natuur. En dan specifiek de Ooijpolder. Dagelijks wandelt zij vanuit haar huis door dit natuurgebied bij Nijmegen, en wordt zij verrast door hoe het licht op elk moment van de dag weer anders is.

Bekijk interview met Doro Bekijk Doro's schilderijen

Zelf de Ooijpolder in?

Boswachterspad Ooijpolder laat je de mooiste plekken van het gebied zien. Langs de uiterwaarden van de Waal, oude steenfabrieken, duizenden ganzen en goudgele populieren in de herfst. Struin rond, ontmoet de konikpaarden en geniet van een prachtig uitzicht bij zonsopkomst.

Boswachterspad Ooijpolder