Haardhout

Hout uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer voor in de open haard, houtkachel, tuin of voor andere toepassingen.

Producten van Hollands hout

De bossen van Staatsbosbeheer waar we in wandelen, spelen en genieten, leveren jaarlijks ongeveer 310.000 m3 hout. Zaaghout, papierhout, industriehout, meubelhout en haardhout. We hebben ons eigen merk ‘Hollands Hout’. Hollands hout is op heel veel plaatsen terug te vinden. Voor tuinhout zijn Douglas en lariks populair. Lariks wordt ook toegepast in gelamineerde houtconstructies voor gebouwen. Amerikaans eiken is geschikt voor binnenkozijnen en vloeren. Stoere snijplanken maak je van essenhout of beuken. En in kartonnen verpakkingen wordt populier verwerkt. 

Waar te koop?

Hout en houtproducten die gemaakt worden van het hout uit onze bossen verkoopt Staatsbosbeheer niet zelf. Als ‘groen nutsbedrijf’ zijn we expert in het beheren en duurzaam benutten van de natuur. Staatsbosbeheer is geen retail-organisatie en daarom worden houtproducten, gemaakt van hout uit onze bossen, via andere partijen verkocht. Qua producten kun je denken aan: 

  • Bouw, tuinhout en buitenmeubels 
  • Surfplanken
  • Snijplanken
  • Vloerhout
  • Haardhout

Veel van de producten van het hout uit de bossen van Staatsbosbeheer zijn verkrijgbaar via www.hollands-hout.com. Zowel de consument als de zakelijke klant vindt hier informatie over de verschillende producten en de verkooppunten. Alle inkomsten uit de houtoogst gaan terug naar de natuurgebieden.

Snijplanken

Voor enkele artikelen, bijvoorbeeld een snijplank of een serveer plank van Hollands hout kun je ook terecht op de website van Binthout of een bezoek brengen aan één van de buitencentra van Staatsbosbeheer. Voor grotere aantallen snijplanken van Hollands hout stuur je een mailtje met de wensen (o.a. houtsoort, afmetingen en aantallen) naar hollandshout@staatsbosbeheer.nl

 

 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten