Vliegenzwam

De bekende 'kabouterpaddenstoel' maakt deel uit van het Verborgen Rijk der Fungi. Ontdek die onderaardse wereld!

Meer weten?

Vliegenzwam

Ofwel, de klassieker: rood met witte stippen. Die van het liedje, die van de kabouters, hét cliché der paddenstoelen. Maar hoe goed ken je deze soort nu écht? Duik verder in de vliegenzwam en het Verborgen Rijk der Fungi!

Luister naar wat de vliegenzwam te vertellen heeft in de podcast en bekijk achtergrondinformatie. Komend najaar kijk jij met hele andere ogen naar die kleurrijke herfstkoning!

Vliegenzwam vertelt...

“Ik vind het jammer dat mensen doen alsof zij het meer voor het zeggen hebben dan wij,” vertellen Beppie en Cecile de vliegenzwammen in deze aflevering van de podcastserie Groene Oren. Als studiogasten vertellen planten, bomen en dieren zelf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren? 

Wist je dat...

... paddenstoelen ongelooflijk belangrijk zijn voor een gezond bodemleven? Eigenlijk is de ondergrondse wereld minstens zo spannend als wat er boven de grond gebeurt. Dankzij de slimme schimmels! Lees meer in dit artikel uit het Staatsbosbeheer magazine.

Lees over paddenstoelen

Wat doet de boswachter

De aandacht voor paddenstoelen neemt alleen maar toe bij onze boswachters, niet in de laatste plaats vanwege hun belang voor bomen. Hoe dat zit en wat we voor paddenstoelen doen, lees je hier.

Lees over paddenstoelen

Op zoek naar paddenstoelen

Paddenstoelen zijn er het hele jaar door, maar in de herfst zijn ze zeker niet te missen! Ga op pad - zelf of met de boswachter: hier vind je de mooiste routes en activiteiten.

Ga op zoek naar paddenstoelen

Over Groene Oren

In de podcastserie Groene Oren worden bijzondere dieren uit de Nederlandse natuur als ‘studiogast’ geïnterviewd over hun dagelijks leven. De serie is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘Everything is alive’. De podcast Groene Oren is te vinden in de bekende podcastplayers, zoals Apple Podcasts en Spotify.

Luister alle afleveringen