Contact

Rode Amerikaanse rivierkreeft

Deze indrukwekkende, roofzuchtige exoot vormt inmiddels een bedreiging voor inheemse planten en dieren

Meer weten?

Rode Amerikaanse rivierkreeft

De rode Amerikaanse rivierkreeft ontsnapte ooit ternauwernood aan de menukaart van een restaurant, maar heeft inmiddels gevaarlijk veel inheemse dieren en planten op zijn eigen menu staan! Hij eet alles wat hij tegenkomt en is een ware plaag. Wie is deze 'exoot' en hoe kunnen we zijn opmars stuiten?

Maak kennis met de rivierkreeft via de podcast, bekijk achtergrondinformatie, leer hoe je hem kan herkennen en hoe we de natuur beschermen tegen deze veelvraat.

Amerikaanse rivierkreeft vertelt...

“Wat ik soms wel leuk vind, is om helder water troebel te maken. Dan zie je lekker niks meer,” vertelt Gijs de rode Amerikaanse rivierkreeft in deze aflevering van de podcastserie Groene Oren. Als studiogasten vertellen planten, bomen en dieren zelf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren? 

Wat doet de boswachter

Kieskeurig is deze ongenode gast niet: hij alles eet wat hij tegenkomt. Maar daarmee vormt de rode Amerikaanse rivierkreeft een bedreiging voor veel inheemse planten en dieren. Helaas is er weinig tegen hem te doen. We proberen er vooral voor te zorgen dat hij geen nieuwe gebieden bereikt.

Lees over deze vraatzuchtige exoot

Over Groene Oren

In de podcastserie Groene Oren worden bijzondere dieren uit de Nederlandse natuur als ‘studiogast’ geïnterviewd over hun dagelijks leven. De serie is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘Everything is alive’. De podcast Groene Oren is te vinden in de bekende podcastplayers, zoals Apple Podcasts en Spotify.

Luister alle afleveringen