Contact

Otter

De otter is weer terug in Nederland! Om hem te behouden zorgen we voor een schone en veilige leefomgeving.

Meer weten?

Otter

De otter is sinds 2002 weer terug in Nederland. Met gerichte aanpassingen in zijn leefgebied zorgen we ervoor dat deze speelse wateracrobaat zich weer thuis voelt in Nederland.

Maak kennis met de otter via de podcast, achtergrondinfo en kijk waar je otters met een beetje geluk met eigen ogen kunt bewonderen.

Otter vertelt...

“Ik heb een beetje gekegeld aan de overkant van de weg, want er was nogal wat verkeer en ik zag geen brug." Marcel de otter legt in deze aflevering van de podcastserie Groene Oren uit wat 'kegelen' is en hoe hij ons drukke, waterige land ervaart.
In Groene Oren vertellen planten, bomen en dieren zelf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren.

Wat doet de boswachter

Nu de otter weer terug is in ons land, zijn we natuurlijk extra zuinig op hem. Boswachters doen hun best om het leefgebied goed en vooral veilig in te richten voor deze waterliefhebber. Vooral verbinding van natuurgebieden en veilige oversteekplaatsen zijn belangrijk.

Otter of...?

Otters versus bevers, ze zorgen nogal eens voor verwarring. In dit artikel leggen we haarfijn uit hoe je ze kunt onderscheiden en wat hun waarde voor de natuur is.

Lees over otters en bevers

Ga op zoek naar de otter

Voor otters moet je natuurlijk langs het water zijn! Vooral in het noorden en oosten van het land vind je ze. In onze gebieden kom je ze, met een flinke dosis geluk, tegen in de volgende gebieden (klik op filter Natuurgebieden).

Spot de otter

Over Groene Oren

In de podcastserie Groene Oren worden bijzondere dieren uit de Nederlandse natuur als ‘studiogast’ geïnterviewd over hun dagelijks leven. De serie is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘Everything is alive’. De podcast Groene Oren is te vinden in de bekende podcastplayers, zoals Apple Podcasts en Spotify.

Luister alle afleveringen