Contact

Het Groene Hart

Er is van alles te beleven in het Groene Hart. Fietsen en wandelen door oer-Hollands polderland tussen de plassen en weilanden, of geniet van de weidevogels en de mooie vergezichten. Ontdek wat Staatsbosbeheer in het Groene Hart te bieden heeft.

Wandelen en fietsen in het Groene Hart

Het Groene Hart is oneindig veelzijdig. Van oude Hollandse polderdorpjes tot de grillige uiterwaarden van de Lek. Wandelen of fietsen over de dijken, kanoën door de slootjes... En aan het eind van je tocht is het goed bijkomen op een terrasje in een van de beeldige oude dorpjes die het Groene Hart rijk is.

 
 

Groene Hart - Alblasserwaard

Nergens kun je de Hollandse polders beter ervaren dan in de Alblasserwaard, gelegen in het zuidoosten van Zuid-Holland. Je wandelt er over oude tiendwegen en veendijken, kanoot er langs rietoevers of fietst de Groene Hartroute.

 
 

lees verder

Groene Hart - Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard toont de Randstad zijn groenste hart. Hier bestaat ons land uit vergezichten, koeien, molens en sloten met knotwilgen. Loop je in de polder, dan kun je de zompige veenbodem onder de grasmat nog voelen bewegen.

lees verder

Groene Hart - Lopikerwaard

De Lopikerwaard vlakbij IJsselstein ademt de sfeer van vroegere tijden: veenweiden, lange sloten, koeien in de wei en molens. Je kunt hier heerlijk wandelen over eeuwenoude tiendwegen of fietsen over de Lekdijk.

 
lees verder

Groene Hart - Reeuwijkse Plassen

Denk je aan de Reeuwijkse Plassen, dan denk je aan vaar- en surfplezier. Maar deze plassen tussen Gouda en Reeuwijk hebben heel wat meer te bieden. Ze zijn bijvoorbeeld een paradijs voor vogels. En vanaf de dijkjes kun je dit schouwspel goed bewonderen.

 
lees verder

Groene Hart - Rijnstreek

Ontdek Groene Hart - Rijnstreek in Zuid-Holland, gelegen tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Koeien en knotwilgen, boerderijen, sloten tot aan de horizon en polders vol met vogels. Kan het Hollandser? Pak de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek wat de Rijnstreek allemaal te bieden heeft.

 
 
 
lees verder

Groene Hart - Vechtstreek

Bij de Vechtstreek denk je meteen aan varen over die mooie Vecht, met zijn chique buitenhuizen en theeprieeltjes aan de oever. Maar de Vechtstreek is breder dan alleen dat lange waterlint tussen Utrecht en Muiden. Met picknickweiden, beboste slingerpaden en een speelbos voor de kinderen is hier van alles te doen.

 
 
lees verder