Forten en linies

Een theatervoorstelling, of een uitje met het hele gezin. Op de forten van Staatsbosbeheer is van alles te doen.

Ontdek de forten van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert niet alleen natuur maar ook monumenten, die de verhalen vertellen over onze geschiedenis van ons land. Forten, schansen, kazematten, sluizen en andere restanten van oude linies herinneren aan tijden van oorlogvoeren. Tegenwoordig staan deze voormalige verdedigingswerken bol van de activiteiten, die bijdragen aan het behoud en bescherming van dit unieke erfgoed. Historie plekken waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Wil je meer weten over de historie van de forten en linies? Of wil je eens een kijkje nemen op een fort? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Mooi Linieland-weekend op 17 en 18 juni 

Verken het wonderlijk landschap tussen de forten tijdens het Mooi Linieland-weekend. Het linielandschap bestaat uit geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante 'openluchtmuseum', rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was. Doe mee met rondleidingen, struintochten, fotografieworkshops, dieren spotten, culinaire hoogstandjes of een nachtwandeling.

Meer informatie: overzicht activiteiten Staatsbosbeheer of Mooilinieland.nl voor een overzicht van alle locaties.

De boswachters van de forten

Social Media Tineke Harlaar

Tineke Harlaar:

"Verstild en heel bijzonder vind ik het fort bij Rijnauwen, zeker de onverwachte ontmoeting met een ree op het binnenterrein."


Fort bij Rijnauwen
Social Media Dianne Renders

Dianne Renders :

"Spelen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan in het Lingebos. het speelbos staat in het teken van ‘de Kleine Waterlinie’."


De Kleine Waterlinie
boswachter Corien Koreman

Corien Koreman:

"Een Grebbelinie vol bijzondere verhalen die nog tijdens WO II in stelling is gebracht."


Grebbelinie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten