Landschapscafés

Inspirerende talkshows in en rondom de Nationale Parken

Inspirerende talkshows over het landschap van de toekomst

campagnebeeld landschapscafeStaatsbosbeheer organiseert 4 prikkelende talkshows over het landschap in en rondom onze nationale parken van internationaal belang: Dwingelderveld, Weerribben-Wieden, Lauwersmeer en Nieuw Land. Aanleiding is het nationaal themajaar Ode aan het Landschap.

Kom je ook? Klik hieronder op het Landschapscafé van je keuze voor meer informatie en aanmelden. Deelname is gratis op vertoon van je coronatoegangsbewijs.

Nationale parken ontwikkelen zich tot meer dan een bijzonder natuurgebied. De natuurkernen liggen ingebed in het landschap en vormen een geheel met de cultuurhistorie en een deel van de aanpalende bedrijvigheid en de woonomgeving. Centraal in de talkshows staat wat nodig is om het veranderende landschap aantrekkelijk te houden om er te wonen, te werken en recreëren.

De talkshows hebben elk specifieke gespreksthema’s met inspirerende tafelgasten in een sfeervolle ambiance omlijst met live muziek, film en uiteraard een goed gesprek.

Landschapscafé Lauwersmeer

voorjaar 2022
Nationaal Park Lauwersmeer
De Puddingfabriek, Groningen

Centraal in deze talkshow: wat betekent klimaatverandering voor het landschap in en om Nationaal Park Lauwersmeer? En hoe zien jongeren hun toekomst in dit gebied en wat is daarvoor nodig? Met interviews, debat, columns en prachtige live muziek.

Lees meer en meld je aan

Landschapscafé Nieuw Land

27 januari 2022
Nationaal Park Nieuw Land
Restaurant de Cantine, Lelystad

Info volgt binnenkort


Landschapscafé Weerribben-Wieden

4 november 2021

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Rabotheater de Meenthe, Steenwijk

Centraal in deze talkshow staat welk landschap je wilt in en om de Weerribben-Wieden en wat het lonkend perspectief is voor toerisme en landbouw. Met interviews, debat, columns en prachtige live muziek.


Lees meer (aanmelding gesloten)

Landschapscafé Dwingelderveld

28 oktober 2021
Nationaal Park Dwingelderveld
Grand Café Hotel De Brink, Dwingeloo

Centraal in deze talkshow: hoe blijft het platteland in Zuidwest Drenthe aantrekkelijk om te wonen, te werken en recreëren? Hoe zien jongeren hun toekomst en wat is daarvoor nodig? Met interviews, debat, columns en prachtige live muziek.


Lees meer (aanmelding gesloten)