Het zit in onze natuur

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

GPS gebruikersovereenkomst

Bij Staatsbosbeheer kun je avontuurlijk op pad met behulp van Global Positioning System (GPS). Daarbij wijk je af van de geijkte paden en komt op verborgen en onbekende plekken. Je kunt kiezen uit een wisselend aanbod van GPS-routes door natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Daarnaast liggen er ook soms geocaches verstopt, ‘schatkisten’ met verrassingen voor de vinder. Een GPS-apparaat koop of huur je bijvoorbeeld bij Bever Zwerfsport. Een overzicht van andere verhuurders te vinden op www.gpshuren.nl

Ik wil een geocache plaatsen of route uitzetten

Wil je een GPS-route uitzetten door een (deel van een) natuurgebied van Staatsbosbeheer of een cache plaatsen in dat gebied? Dan heb je vooraf toestemming nodig van de boswachter. Je kunt via e-mail je aanvraag doen. Stuur daarvoor een ingevulde gebruiksovereenkomst mee. Je vindt de boswachter van het natuurgebied waar je de route wilt uitzetten als volgt: klik op Natuurgebieden en voer onder 'In de buurt van' een plaatsnaam in, in de buurt van waar je de route of geocache wilt uitzetten. In de zoekresultaten vind je dan het bijbehorende natuurgebied. Bij het gebied vind je het e-mailadres en telefoonnummer van de boswachter. Zie voor meer informatie ook de website van Globalcaching.

Ik wil een GPS-route lopen

GPS-routes bestaan uit coördinaten. Deze hebben het positieformaat hddd.ddddd en als kaartdatum WGS84. Je kunt coördinaten handmatig invoeren in je GPS-apparaat of downloaden en naar het GPS-apparaat versturen. Daarvoor kun je het programma Easy GPS gebruiken. Je kunt met de coördinaten ook thuis de route bekijken met Google Earth. De normale gebiedsregels gelden ook voor GPS-wandelaars. Je vindt de plaatselijk geldende regels altijd op de toegangsborden. Respecteer afgebakende begrazingsterreinen en broedgebieden. Klim niet over hekken en loop niet over privéterreinen en erven zonder toestemming van de eigenaar.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten