Buitenfonds

Geef om natuur dichtbij. Doe mee en doneer aan een van de projecten van onze boswachters bij jou in de buurt.

Buitenfonds

Geef je om natuur dicht bij? En wil je ook een bijdrage leveren aan natuur bij jou in de buurt? Doneer via het Buitenfonds voor een van de projecten van onze boswachters. 

Over Buitenfonds

Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zoals het behouden en toegankelijk maken van cultureel erfgoed, buitenactiviteiten en speelplekken voor kinderen en nieuwe manieren om de natuur te beleven. Projecten waarvoor geen financiële bijdrage (meer) beschikbaar is. Buitenfonds werkt samen met bedrijven en particulieren om groene wensen te realiseren.

Bekijk de wensen van onze boswachters. Doe je mee?

Meer weten over Buitenfonds?

Bekijk alle projecten

Folly's op buitenplaats Elswout

Boswachter Anne Voorbergen: "De 9 folly's op buitenplaats Elswout zijn toe aan herstel en restauratie. Eind 18e en begin 19e eeuw was het een trend om dit soort gekkigheidjes te bouwen op je landgoed. Voorbeelden hiervan zijn het huisje van Ka-buur, de Fazanterie en de theekoepel. Mede door deze folly's is Elswout één van de best bewaarde buitenplaatsen van Nederland. Draag jij ook een steentje bij aan het behoud ervan?"

Doneer voor de folly's

Raster voor hertenweide landgoed Slangenburg

Boswachter Doreen Rugers: "Wie kent ze niet? De damherten in de hertenweide op landgoed Slangenburg in Zelhem. Een begrip in de Achterhoek en een favoriet familie-uitje. Het houten raster rond de hertenweide is aan vervanging toe. Help jij mee om een grote opknapbeurt van dit raster mogelijk te maken?"

Doneer voor de hertenweide

Bomen voor het Kuinderbos

Boswachter Harco Bergman: "In het Kuinderbos staan veel essen, maar die zijn getroffen door de essentakziekte. We vervangen deze bomen door nieuwe soorten, zodat een stabiel, gevarieerd en toekomstbestendig bos ontstaat. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe bomen."

Doneer voor bomen

Uitkijktoren voor IJsselmonding

Boswachter Jeroen den Hartog: "We willen de vloeren en balustrade van de Jan Naptoren vervangen, zodat de toren weer veilig en duurzaam gebruikt kan worden door onze bezoekers. Maar we missen helaas het budget hiervoor. Draag je ook je steentje bij aan een nieuwe toren?"

Doneer voor een uitkijktoren

Schenken of partnerships

Wil je meer weten over schenkingen of nalatenschappen? Of over partnerships met het Buitenfonds voor het bedrijfsleven? Neem contact op via T 085-0091000 of vraag@buitenfonds.nl of kijk voor meer informatie op Buitenfonds.nl

Schenken of nalaten aan Buitenfonds Zakelijke partnerships met Buitenfonds