Contact

Buitenfonds

Geef om natuur dichtbij. Doe mee en doneer aan een van de projecten van onze boswachters bij jou in de buurt.

Buitenfonds

Geef je om natuur dicht bij? En wil je ook een bijdrage leveren aan natuur bij jou in de buurt? Doneer via het Buitenfonds voor een van de projecten van onze boswachters. 

Over Buitenfonds

Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zoals het behouden en toegankelijk maken van cultureel erfgoed, buitenactiviteiten en speelplekken voor kinderen en nieuwe manieren om de natuur te beleven. Projecten waarvoor geen financiële bijdrage (meer) beschikbaar is. Buitenfonds werkt samen met bedrijven en particulieren om groene wensen te realiseren.

Bekijk de wensen van onze boswachters. Doe je mee?

Bomen voor het Kuinderbos

Boswachter Harco Bergman: "In het Kuinderbos staan veel essen, maar die zijn getroffen door de essentakziekte. We vervangen deze bomen door nieuwe soorten, zodat een stabiel, gevarieerd en toekomstbestendig bos ontstaat. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe bomen."

Doneer voor bomen

Uitkijktoren voor De Groote Peel

Boswachter Marijke Vaes: "De oude toren in Nationaal Park De Groote Peel was onveilig en is afgebroken. Er zijn plannen voor een nieuwe 5 meter hoge toren die deels rolstoelvriendelijk wordt. Zo kunnen ook bezoekers met een beperking genieten van de een riant uitzicht over het weidse Peellandschap.  

Doneer voor een uitkijktoren

Waterpomp in speelbos Almeerderhout

Boswachter Jeanine Keurentjes: "In het Almeerderhout ligt het Zuiderzeespeelbos waar kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met de historie van Flevoland. Maar wat is een speelbos in de polder zonder water... Help ons met het plaatsen van een waterpomp, zodat kinderen zich hier kunnen uitleven in hun eigen strijd tegen water."

Doneer voor een waterpomp

Vijzel voor molen in Weerribben

Boswachter Egbert Beens: "De spinnenkopmolen is een markant baken de Weerribben. De molen werd vooral ingezet voor bemaling van de kleine poldertjes en natte terreinen. De houten vijzelbak werkt niet goed meer en moet vervangen worden om de molen weer te laten malen."

Doneer voor een vijzel

Vogelkijkhut op de Strabrechtse Heide

Boswachter Erik Schram: "Ben jij ook gek op vogels? Mijn wens is een vogelkijkhut, zodat iedereen de blauwborst en andere vogels van de Strabrechtse Heide in alle rust kan bekijken, zonder ze te verstoren."

Doneer voor een vogelkijkhut

Schenken of partnerships

Wil je meer weten over schenkingen of nalatenschappen? Of over partnerships met het Buitenfonds voor het bedrijfsleven? Neem contact op via T 085-0091000 of vraag@buitenfonds.nl of kijk voor meer informatie op Buitenfonds.nl:

Schenken of nalaten aan Buitenfonds Zakelijke partnerships met Buitenfonds