Buitencentra

De buitencentra van Staatsbosbeheer zijn je vertrekpunt voor activiteiten en wandelroutes, een ontmoetingsplek en een rustpunt.

App Perfect Earth Animals

Met de Perfect Earth Animals-app kun je digitale dierenkaarten verzamelen in natuurgebieden. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Hoe werkt het?

Perfect Earth Animals heeft een toegankelijke structuur. Op een landkaart in de app ontdek je waar zich de meest dichtsbijzijnde dierenkaarten te vinden zijn. Kom je binnen 50 meter van een dergelijke locatie, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op je telefoon. Via de dierenkaarten ontdek je de kenmerken en leefomgeving van deze dieren. Het doel van het spel is om de collectie compleet te krijgen. Op 10.000 locaties in de Nederlandse natuur zijn dierenkaarten geplaatst, o.a. bij de buitencentra van Staatsbosbeheer.

Nieuwe natuurbeleving

Gamebedrijf Perfect Earth en Staatsbosbeheer komen met de app om kinderen en hun ouders te stimuleren om leuke activiteiten te ondernemen in de natuur. Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. We denken dat de app een goede motivatie kan zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten