Contact

Buitenfonds

Geef om natuur dichtbij. Doe mee en doneer aan een van de projecten van onze boswachters bij jou in de buurt.

Buitenfonds

Geef je om natuur dicht bij? En wil je ook een bijdrage leveren aan natuur bij jou in de buurt? Doneer via het Buitenfonds voor een van de projecten van onze boswachters. 

Over Buitenfonds

Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zoals het behouden en toegankelijk maken van cultureel erfgoed, buitenactiviteiten en speelplekken voor kinderen en nieuwe manieren om de natuur te beleven. Projecten waarvoor geen financiële bijdrage (meer) beschikbaar is. Buitenfonds werkt samen met bedrijven en particulieren om groene wensen te realiseren.

Bekijk de wensen van onze boswachters. Doe je mee?

Bomen voor het Kuinderbos

Boswachter Harco Bergman: "In het Kuinderbos staan veel essen, maar die zijn getroffen door de essentakziekte. We vervangen deze bomen door nieuwe soorten, zodat een stabiel, gevarieerd en toekomstbestendig bos ontstaat. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe bomen."

Doneer voor bomen

Uitkijktoren voor IJsselmonding

Boswachter Jeroen den Hartog: "We willen de vloeren en balustrade van de Jan Naptoren vervangen, zodat de toren weer veilig en duurzaam gebruikt kan worden door onze bezoekers. Maar we missen helaas het budget hiervoor. Draag je ook je steentje bij aan een nieuwe toren?"

Doneer voor een uitkijktoren

Kabouterpad in Schoorlse Duinen

Boswachter Patricia van Lieshout: "Langs het avontuurlijke kabouterpad in de Schoorlse Duinen staan al heel wat jaren 9 kabouters met hun voetjes in het zand. Een aantal van hen is versleten en aan vervanging toe en dat is vakwerk. Help jij mee om deze kabouters in een nieuw jasje te steken?"

Doneer voor nieuwe kabouters

Huisje van Theodoor in Orvelte

Boswachter Evert Thomas: "Samen met Provincie Drenthe knappen we veel speelobjecten in de bossen bij Orvelte op. Maar we missen nog budget voor de vervanging van het houten huisje van Theodoor. Dit huisje langs het speelpad is niet veilig meer. Help jij mee om de kinderen hier weer veilig te laten klimmen en klauteren?"

Doneer voor het speelpad

Schenken of partnerships

Wil je meer weten over schenkingen of nalatenschappen? Of over partnerships met het Buitenfonds voor het bedrijfsleven? Neem contact op via T 085-0091000 of vraag@buitenfonds.nl of kijk voor meer informatie op Buitenfonds.nl

Schenken of nalaten aan Buitenfonds Zakelijke partnerships met Buitenfonds