Natuurbeleving voor iedereen

Minder goed ter been? Ook dan ben je van harte welkom in onze natuur!

Natuurbeleving voor iedereen

Ben je minder goed ter been of heb je een beperking in je lichamelijk functioneren? Ook dan blijven er genoeg mogelijkheden over om van de natuur te genieten. Onze boswachters en gidsen nemen je graag mee op pad. Zelf de natuur ontdekken kan via onze verharde wandelpaden. En met faciliteiten als een rolstoelvriendelijke inrichting en aanwezigheid van een invalidetoilet, zijn onze buitencentra hét startpunt van je dagje uit in de natuur.

Mee met de boswachter

Onze boswachters en gidsen nemen je graag mee de natuur in: stap in een van de vele voertuigen, laat je vervoeren en geniet van de natuur. Lees vooraf wel goed wat de randvoorwaarden zijn om mee te gaan: die verschillen per activiteit. Twijfel je? Neem contact op met de boswachter over de mogelijkheden.

Overzicht activiteiten

Zelf de natuur ontdekken

Dwalen door bosrijke gebieden, flaneren op een van onze landgoederen of genieten van de wind door je haar aan de waterkant. Door het hele land vind je verharde wandelpaden die goed toegankelijk zijn met rolstoel, rollator of scootmobiel. Twijfel je? Neem contact op met de boswachter.

Rolstoelvriendelijke wandelpaden

Bereikbare buitencentra

Onze buitencentra zitten verspreid door het land, vanuit deze centra starten wandelroutes en activiteiten. Maar je kan er ook terecht voor een kop koffie, groene cadeau-artikelen en plattegronden. Natuurlijk voorzien van invalide-parkeerplaats en invalidentoilet, en soms is er zelfs een rolstoel te leen.

Overzicht buitencentra